ACTUALITATE — 12 septembrie 2020 at 22:30

Eehhh.. uite ca incepe si școala..

by

Fac parte din parintii dornici sa iși trimita odraslele la școala (bine ,in vechiul sistem educațional nu in pușcaria asta ,dar daca altfel nu se poate și noi suntem niște simpli muritori de rand in fata unei manipulari de asemenea amploare …asta e ..csf …ncsf 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️) .

Am participat la ședinte pe zoom si va spun cu toata convingerea ca am vazut lacrimi in ochii tuturor parinților si o tristețe nemarginita in cei ai educatoarei, invatatoarei, dirigintei.

Nu spun ca ai noștri copii nu s-ar putea acomoda ,sunt puternici au capacitate de a se adapta, dar ceea ce se intampla e irational si sa ii supunem asa la mascarada asta mi se pare inuman . Lasand la o parte regulile ..și faptul ca școala asta struțo-camila,armasaro-magar ,half online -half prezenta fizica ii va deruta complet , impactul emoțional va fi unul devastator .

Asa cum va spuneam ,copii se vor obisnui ,sa poarte masca ,sa se spele pe maini ,sa se protejeze sa ,sa ..,sa …. .dar cum vor intelege de ce profesorii nu se mai apleaca asupra lor și la propriu și la figurat ? Cum le vom explica unor copii care abia s-au rupt de „doamna🙋‍♂️🙋‍♀️„,ca noua lor diriginta este o femeie exceptionala care indrageste copiii ,dar are „ordin de restrictie ” si nu se poate apropia de ei pt a le oferi o imbrațișare atunci cand ii cunoaște in prima zi de școala ? Cum o vor percepe ei pe termen lung pe cea care in mod normal i-ar fi intampinat ca o cloșca strangandu-i in preajma ei ..iar acum e nevoita sa ii impraștie in clasa parca pt a evita atacul unui uliu … . ?Greu … va fi greu . Eu de cateva zile incerc sa ii pregatesc emoțional . Rares mi-a zis ca lui nu ii pasa..ca lui ii e dor de doamna si vrea sa o iubeasca si sa o imbrațișeze 🥺🤗😚😇 si sunt ferm convinsa ca nici o regula si nici o „granița ” sau limita nu il vor impiedica sa faca asta .🙈

Dupa cum bine știti intrarea in școli se va face la distanța de 5 minute fiecare clasa….. si cu 3 copii nici nu vreti sa stiti ce dimineti voi avea 😂. Iza intra la 7:50 Rares la 8:15 ,si Alex la 8:20 asa ca …in cursul dimineților ma gasiti pe caldaram in fata școlii . Fire intreprinzatoare fiind.. ma gandesc sa iau filtrul de cafea cu mine si sa fac un ban cinstit ….sau sa vand masti 🙈😁.. (da ,da ..doar nu va imaginați ca le da gratuit Ministerul Educatiei sau cel al Sanatatii .)

Le doresc din tot sufletul… tuturor cadrelor didactice multa sanatate ,calmitate ,ințelegere si putere pt a trece peste aceasta grea incercare . Iar copiilor le doresc sa invete sa zambeasca cu ochii si sa se atinga din priviri .
Indrazniti sa ramaneti fericiti sfidand dictatura asta sanitara .

Succes!

#backtoschool
#first_time_at_prison

perspectiva mea ,adica a unei umile femei .. mama de trei . Nimic mai mult .

Elena Andrei

Comments are closed.