Special — 31 mai 2017 at 14:13

Pele. De ce iubim fotbalul – povestea unei legende

by

,,Pele. De ce iubim fotbalul” este o carte care poate sa fie accesata atat de iubitorii de fotbal, cat si de persoanele care isi doresc sa aiba o lectura placuta, inspirationala, care sa le deschida o noua perspectiva asupra vietii. Fotbalul, acest sport atat de popular, iubit de milioane de oameni din intreaga lume, este descris in aceasta carte inspirationala intr-un mod magistral de insusi cel mai iubit jucator de fotbal al tuturor timpurilor, in colaborare cu Brian Winter.
Cartea este structurata pe doua planuri: unul spiritual, al trairilor si emotiilor marelui jucator de fotbal si unul fizic, Pele ducand cititorul catre o calatorie personala, incepand cu anii 50’ si pana in prezent. Pele descrie marea sa pasiune pentru fotbal, sportul care l-a consacrat si datorita caruia a ajuns sa inspire o planeta intreaga, intr-o maniera la care nu s-ar fi gandit in veci in copilaria sa petrecuta in Bauru. Dupa aproximativ 60 de ani de la primul sau meci in cadrul unei Cupe Mondiale, in 1958, legendarul sportiv se dezvaluie cititorilor in calitate de autor, ambasador international al sportului, om de afaceri si mai presus de toate, pasionat de fotbal.
,,Am iubit fotbalul. Am iubit sentimentul pe care il simteam atunci cand mingea imi atingea piciorul, cand soarele imi ardea fata, cand vedeam cat de unita este echipa mea si electricitatea care imi umbla prin vene cand inscriam un gol. Dar, mai presus de orice, am iubit momentele pe care le petreceam cu tatal meu pe teren”, marturiseste celebrul jucator.
Pele, numit ,,comoara nationala a Braziliei”, a impresionat pasionatii de fotbal prin talentul demonstrat pe terenul de fotbal, dar si prin atitudinea carismatica, fiind mereu cu zambetul pe buze si afisand permanent o expresie pozitiva si cuceritoare. Pele dezvaluie in paginile cartii istoria recenta a fotbalului, asa cum a trait-o in calitate de copil pasionat de joc, tanar in cautarea afirmarii sportive si, ulterior, legenda internationala a fotbalului. Cu detalii savuroase, sinceritate si umor debordant, Pele ne aduce in atentie o serie de experiente personale motivante, povesti incredibile si mai ales, o perspectiva asupra fotbalului si lumii pe care doar varsta, intelepciunea, autenticitatea si o viata de icon cultural mondial le pot oferi.
,,De-a lungul vietii, am observat cum fotbalul a reusit sa uneasca oamenii in comunitati si sa-i determine sa fie mai sensibili la tot ceea ce se intampla in jurul lor. Am observat neincetat cum sportul imbunatateste nenumarate vieti atat pe teren, cat si in afara lui. Pentru mine cel putin, acesta este motivul pentru care fotbalul chiar conteaza”, marturiseste Pele. ,,Atunci cand privesc in urma, faima si banii conteaza cel mai putin. Ceea ce zace adanc in inima mea este faptul ca fotbalul a insemnat ceva minunat pentru mine și pentru omenire.”
Cartea ,,Pele. De ce iubim fotbalul” a fost tradusa in limba romana de catre Editura Preda Publishing si poate fi comandata de pe site-ul oficial al acesteia predapublishing.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *