SPORT — 29 ianuarie 2017 at 17:50

Slovenia a învins Croația și a câștigat medalia de bronz la Mondialul francez

by

Slovenia a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal masculin 2017, învingând Croația cu scorul de 31-30 (13-18) sâmbătă, la Paris.
Pentru a obține acest podium mondial istoric, handbaliștii sloveni, conduși de antrenorul Veselin Vujovic, au remontat un handicap de opt goluri.
Cu 20 de minute înainte de finalul partidei, croații conduceau cu 24-16 și păreau că au meciul în mână. Însă lupta epică dusă cu o zi înainte în semifinala cu Norvegia (25-28 după prelungiri) le-a pus la grea încercare rezistența fizică.
Slovenii, care au întâlnit Franța joi (25-31) au beneficiat de o zi în plus de odihnă și de o refacere suficientă pentru a produce această răsturnare de scor fantastică.
Ei au făcut front colectiv, însă Borut Mackovsek, ineficient în semifinală (0/5), va rămâne eroul serii pentru că a marcat golul victoriei și a oferit selecționatei sale a doua medalie din tânăra sa istorie.
Precedenta, una de argint, data de la Campionatul European din 2004, organizat pe pământ sloven. Cel mai bun rezultat la un Campionatul Mondial pentru ”elvețienii din Balcani”, cum li se spune slovenilor, a fost un loc 4 obținut în 2013.
Domagoj Duvnjak (4 goluri) și partenerii săi croați au fost clar blestemați la această a 25-a ediție a Campionatului Mondial. Vineri, el a avut deja numeroase oportunități de a întoarce partida cu Norvegia pentru a obține o primă finală mondială după cea din 2009.
Însă Zlatko Horvat a ratat aruncarea de la 7 metri, respinsă de strălucitorul portar nordic Torbjorn Bergerud, la finalul timpului regulamentar. Prelungirile au fost în final favorabile scandinavilor.

Comments are closed.