SPORT — 24 ianuarie 2017 at 00:21

Mesajul incurajator al lui Raducu Filipescu pentru suporterii Dunarii

by

Senatorul PNL, Răducu Filipescu, se implică în problema finanţării sportului local.
Marti, de la ora 17:00, va avea loc meciul amical de handbal dintre Dunarea Calarasi si Farul Constanta. Suporterii calaraseni vor sa transforme acest joc intr-un manifest impotriva retragerii finantarii de catre autoritatile locale in urma unei decizii a Curtii de Conturi.
Calarasiul e pe jar in aceste zile. Se fac tot felul de scenarii, se lanseaza speculatii si acuze. E greu de prezis viitorul pentru ca nu ai cum sa nu te gandesti la faptul ca sunt oameni cu putere in Calarasi care chiar isi doresc ca sportul, singurul lucru bun petrecut in satul ala cu blocuri, sa moara.
Ca sa fie clar! Solutii pentru rezolvarea problemei de acum exista. Trebuie doar ca Iliuta si cu Dragulin sa isi doreasca acest lucru. Raducu Filipescu a lasat anul trecut fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean Calarasi pentru un post din Senat.
Parlamentul a anuntat ca problemele sportului calarasean pot fi rezolvate in maximum doua sau trei saptamani. ”Împreună cu colegii din PNL, vreau să promovez o iniţiativă parlamentară, de armonizare legislativă, care să vizeze finanţarea sportului. Dacă lăsăm lucrurile aşa, asta înseamnă că fotbalul şi handbalul din Călăraşi vor ajunge să dispară. E păcat să se întâmple aşa ceva, pentru că sportul a rămas printre puţinele plăceri pe care le mai au călărăşenii”, a spus Filipescu, potrivit tabloidului Editia.
Ajuns acum in opozitie, fostul presedinte al CJ Calarasi a lansat un apel catre parlamentarii din barca puterii. „Îi invit alături de mine şi pe colegii de la PSD, de la Senat şi Camera Deputaţilor, cât şi pe parlamentarul PMP, astfel încât, în această echipă care îi reprezintă, totuşi, pe cetăţenii Călăraşiului, să reuşim să ducem la bun sfârşit această iniţiativă. Iar asta trebuie rezolvat rapid, în două-trei săptămâni, pentru că altfel ambele sporturi finanţate de administraţiile locale vor dispărea.”
Nu doar din PNL exista intentia de a „scoate” o lege pentru finantarea sportului romanesc. PSD intentioneaza chiar ca in actul normativ sa fie reglementate inclusiv salariile jucatorilor. Astfel, un handbalist sau fotbalist din prima liga nu va putea incasa mai mult de 10.000 de lei lunar. Pentru esalonul secund, plafonul maxim va fi fixat la 5.000 de lei, in vreme ce in Liga a 3-a nu se va putea acorda nici un salariu mai sus de 3.000 de lei.

No Comments

  1. Domnule Iliuta , d-ta vrei ca toti sa stam in fata calculatorului ?Si , mai mult decit atit ,sa asteptam sa ne dai ,,ajutoare” de la UE ?Daca gandesti asa , te inseli amarnic , fiindca nu mai suntem in anul 2000 , cand , cu 2 sticle de ulei si un pachet de zahar , ne inchideai gura ! Cum putem explica , ca pe timpul lui Filipescu , echipa a promovat in liga a-2-a , futsalul juca in liga 1 , handbalul , la fel si , deodata , nu se mai poate .Probabil ca cineva se gindeste ca acei bani alocati pentru sport ar fi mai bine sa ajunga in alte conturi (este de inteles ale cui conturi , ca 4 ani ca maine trec).