SPORT — 24 ianuarie 2017 at 16:30

Curtea de Conturi: "Se poate recurge la o noua formula de finantare, daca vor"

by

Viitorul sportului calarasean depinde numai de primarul Daniel Dragulin si de presedintele Vasile Iliuta!
De acum inainte, nimeni nu mai are voie sa scoata un sunet impotriva lui Adrian Mihalcea. Antrenorul echipei de fotbal se numara printre cei care, alaturi de presedintele Bogdan Leu, au pus umarul pentru ca sportul calarasean sa evite colapsul financiar. Cei doi au adus la Calarasi modelul folosit la Slobozia, iar maine il vor prezenta autoritatilor locale.
Bogdan Leu, din partea clubului de fotbal, si Cristian Gavrila, din partea celui de handbal, insotiti de un avocat, isi doresc o intalnire cu reprezentantii Curtii de Conturi pentru a prezenta controlorilor financiari din aceasta institutie formula pe care au gasit-o pentru ca finantarea in continuare a sportului calarasean de catre autoritatile locale. Aceasta intalnire se doreste a fi una informala si poate avea loc la propunerea lui Daniel Dragulin sau Vasile Iliuta.
Asa cum www.sportcalarasean.ro a scris inca de ieri, destinele sportului calarasean se afla acum in mainile primarului orasului si ale presedintelui Consiliului Judetean. Angajatii Curtii de Conturi nu sunt adversari ai sportului, ba chiar sunt foarte deschisi si gata sa arate cum trebuie facut pentru ca Dunarea, indiferent ca este echipa de fotbal, futsal sau handbal, sa nu moara.
In acest moment, lucrurile par simple. Exista temei legal pentru ca cele doua structuri sportive sa primeasca bani de la bugetul local. Trebuie numai sa-si doreasca si cei care au putere de decizie. Daca nu se va intampla acest lucru, atunci se poate afirma in gura mare ori ca aceasta situatie nu a aparut din senin, ci se stia de ea la nivel inalt de cateva luni, fie ca e ordin de sus pentru ca sportul calarasean sa moara.
Toata lumea asteapta cu emotii ziua de maine, atunci cand sefii celor doua cluburi vor merge in fata autoritatilor locale pentru a le prezenta noul plan de bataie. www.sportcalarasean.ro a discutat deja cu angajatii Curtii de Conturi si a aflat ca situatia nu este una deloc dramatica, asa cum s-a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute.
„Exista temei legal pentru finantarea sportului calarasean, dar reprezentantii Primariei Calarasi ai ai Consiliului Judetean Calarasi trebuie sa isi doreasca sa finanteze in continuare echipele de fotbal si de handbal. E foarte simplu. Se poate recurge la o noua formula de finantare. Depinde doar de vointa celor care conduc cele doua institutii”, a declarat, sub protectia anonimatului, un angajat cu putere de decizie din cadrul Curtii de Conturi.
In momentul in care va exista o intalnire intre Curtea de Conturi, reprezentantii autoritatilor locale si conducatorii celor doua cluburi, angajatii organului de control financiar vor recomanda celor aflati la masa ca de acum inainte finantarea sportului local sa se faca numai prin contracte de finantare, excluzandu-se cotizatiile anuale si proiectele in baza Legii 350.

Comments are closed.