SPORT — 23 ianuarie 2017 at 20:07

Dragulin si Iliuta vor decide miercuri viitorul sportului calarasean

by

Autoritatile locale si sefii celor doua cluburi vor avea o intalnire cu reprezentantii Curtii de Conturi.
Spaima trasa de toata suflarea sportului calarasean la finalul saptamanii trecuta, atunci cand s-a anuntat ca autoritatile locale nu vor mai putea finanta activitatea echipelor de fotbal, futsal si handbal a starnit un val imens de nemultumire in randul microbistilor din orasul de pe Borcea.
Situatia pare a avea insa rezolvare. Oficialii celor doua grupari calarasene s-au miscat in stanga si in dreapta si vor merge miercuri, 25 ianuarie, in fata autoritatilor locale pentru a propune o noua solutie de finantare, astfel incat sportul calarasean sa nu moara.
Practic, miercuri va fi o discutie intre Daniel Dragulin, primarul Calarasi, Vasile Iliuta, presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Bogdan Leu si Cristian Gavrila, cei doi sefi ai cluburilor care primesc impreuna anual aproape 100 de miliarde de lei vechi din partea autoritatilor locale.
Reprezentantii FC Dunarea si HC Dunarea vor cere ca banii sa ajunga la echipele pe care le conduc printr-un contract de finantare, nu prin cotizatie sau prin proiecte intocmite in baza Legii 350. Acest sistem este practicat in acest moment de autoritatile locale din judetul Ialomita, dar sta si la baza finantarii celor de la Concordia Chiajna, gruparea ce activeaza in Liga I.
Leu si Gavrila vor sa le ceara lui Dragulin si Iliuta sa le ceara celor de la Curtea de Conturi sa intermedieze o intalnire in care sa le prezinte noua formula de finantare. In cazul in care cei doi politicieni vor accepta acest lucru, atunci mingea se va muta in curtea organului de control condus de catre Marius Culea.
In acest moment, lucrurile par simple. Exista temei legal pentru ca cele doua structuri sportive sa primeasca bani de la bugetul local. Trebuia numai sa-si doreasca si cei care au putere de decizie. Daca nu se va intampla acest lucru, atunci se poate afirma in gura mare ori ca aceasta situatie nu a aparut din senin, ci se stie de ea la nivel inalt de cateva luni, fie ca e ordin de sus pentru ca sportul calarasean sa moara.

Comments are closed.