SPORT — 21 ianuarie 2017 at 16:03

Saptamana viitoare, decisiva pentru tot sportul calarasean

by

Sefii gruparilor sportive locale vor incerca sa schimbe statutul juridic al cluburilor pe care le conduc.
FC Dunarea Calarasi a invins cu 2-1 pe Unirea Slobozia, intr-o partida amicala ce a avut loc pe terenul sintetic de la Modelu. Ialomitenii au condus la pauza cu 1-0. In prima repriza, antrenorul „galben-albastrilor”, Adrian Mihalcea, a folosit mai multi jucatori aflati in probe.
In mitanul secund, Dunarea a intrat pe teren cu artileria grea si a reusit sa intoarca scorul de pe tabela de marcaj. Golurile calarasenilor au fost reusite de catre Mircea Stefan, mai dornic ca niciodata sa arate ca nu e doar fiu de presedinte, si Alexandru Ciocalteu.
Inainte jocului, Bogdan Leu, presedintele gruparii „galben-albastre”, i-a anuntat pe jucatorii ca situatia financiara a clubului este una subreda din cauza faptului ca autoritatile locale nu mai au voie sa finanteze Dunarea Calarasi. Oficialul i-a anuntat pe elevii lui Mihalcea ca saptamana viitoare va incerca sa rezolve problemele juridice ale clubului, iar daca nu va izbuti acest lucru le va permite jucatorilor sa plece la alte echipe fara nici un fel de pretentie financiara.
„Eu am ramas impresionat de atitudinea lor. Mi-a venit sa plang cand i-am vazut cu cata determinare au jucat dupa discutia pe care am avut-o. Mi-au zis ca vor sa ramana la Calarasi, iar daca e nevoie, vor juca si gratis. Inseamna ca sunt caractere. Cu exceptia a doi jucatori, cred ca toti vor ramane, indiferent de conditii”, a declarat Bogdan Leu.
Luni, presedintele Dunarii va merge la Slobozia pentru a discuta cu avocatul care a reusit sa intocmeasca actele gruparii ialomitene astfel incat aceasta sa beneficieze din nou de sprijinul autoritatilor locale. In situatia in care calarasenii vor putea urma exemplul celor de la Unirea Slobozia, gruparea de pe Borcea nu va mai putea fi „braconata”.
In momentul in care se vor face solicitari de finantare catre autoritatile locale, oficialii clubului vor fi obligati de lege sa precizeze inca de la inceput cum va fi cheltuit fiecare leu. Asta inseamna ca la Dunarea se va inchide robinetul cu bani publici de la care isi alungau setea multi apropiati ai puterii locale. Pe langa avocatul Unirii Slobozia, Bogdan Leu se va consulta si cu oficialii celor de la Concordia Chiajna, o alta grupare finantata din banii autoritatilor locale.

Comments are closed.