SPORT — 16 ianuarie 2017 at 20:50

Sagan, cap de afiș în Tour Down Under

by

Sezonul 2017 de ciclism debutează marți în Australia, cu Tour Down Under, Turul ciclist al Australiei, având ca principală atracție prezența campionului mondial slovac Peter Sagan, care va evolua în noua sa echipă, Bora, fără însă să vizeze victoria.
După un excepțional sezon 2016 (trei etape și tricou verde în Turul Franței, câștigarea titlului de campion mondial…), Sagan, în vârstă de 26 ani, revine în sudul Australiei pentru prima dată după 2010, cu un obiectiv în această cursă de șase etape: ”să nu cad și să închei cursa în formă bună”.
”Este prima cursă, cu un meteo bun, iar important este că picioarele intră în ritm”, a declarat Sagan, care a promis să alerge pentru coechipierul său australian Jay McCarthy, lider în această cursă pentru formația germană Bora, care figurează în acest sezon în prima divizie mondială.
Cursa, concepută, potrivit organizatorilor, pentru rutieri polivalenți, se anunță foarte completă: două etape de plat destinate sprinterilor, dar și două sosiri la altitudine, cea mai dificilă pe colina Willunga, înaintea ultimei etapei prevăzute pe străzile din Adelaide.
Deținătorul titlului, australianul Simon Gerrans (Orica) va încerca să câștige pentru a 5-a oară Tour Down Under, chiar dacă va avea o concurență dură, cu olandezul Tom-Jelte Slagter (Cannondale), britanicul Geraint Thomas (Sky) sau australianul Richie Porte (BMC) în prima linie.
Iată etapele cursei australiene:
Marți: Unley — Lyndoch, 145 km
Miercuri: Stirling — Paracombe, 148,5 km
Joi: Glenelg — Victor Harbour, 144 km
Vineri: Norwood — Campbelltown, 149,5 km
Sâmbătă: McLaren Vale — Willunga Hill, 151 km
Duminică: Circuit urban în Adelaide, 90 km
Echipele participante: echipe World Tour (18): AG2R-La Mondiale, Astana, Bahrein, BMC, Bora, Cannondale, Dimension Data, Emiratele Arabe Unite, FDJ, Katiușa, Lotto, LottoNL, Movistar, Orica, QuickStep, Sky, Sunweb, Trek; echipă invitată: Unisa-Australia.

Comments are closed.