SPORT — 15 ianuarie 2017 at 00:23

Cea mai grea lovitura primita de Dunarea in aceasta iarna

by

Multi jucatori au refuzat Calarasiul in aceste zile din cauza vestilor ce razbat dinspre clubul condus de catre Bogdan Leu.
2016 a fost anul in care Dunarea Calarasi a reusit cea mai mare performanta din istoria fotbalului calarasean. La futsal nu-mi amintesc exact ce s-a intamplat pentru ca n-am avut puterea sa urmaresc acest sport. Insa am convingerea ca fotbalul asta de sala – eu il consider plictisitor – nu trebuie sa dispara din orasul de pe Borcea pentru ca este cel mai bun ambassador al judetului din moment ce in Sala Polivalenta joaca din nou echipa nationala un turneu de calificare la o competitie majora.
Nu vreau sa comentez nimic despre plecarile lui Ivanciu si Dinulescu de la club. Sunt razboaiele lor cu Iliuta. Eu am impresia ca e doar o furtuna intr-un pahar cu apa. Mi se pare ca e acelasi teatru pe care l-am vazut intre Filipescu si Dragulin in urma cu cativa ani.
Nici nu conteaza! Insa nu pot sa nu remarc un lucru “inuman”. Dupa cel mai bun an din istoria fotbalului calarasean, Dunarea s-a ales cu un buget mai mic in 2017. Asta inseamna ca autoritatile locale – am inteles ca Primaria decide la handbal si Consiliul Judetean la fotbal, ceea ce nu e normal – nu doar ca nu au apreciat performanta, ci chiar au amendat-o din moment ce au taiat din “salam”, in loc sa-l mareasca.
Vestile circula repede in ziua de azi. S-a aflat in toata tara ca echipa de futsal este pe duca, iar bugetul clubului s-a diminuat. Acest lucru le-a dat de gandit jucatorilor pe care Dunarea i-a curtat in aceasta iarna, cei mai multi refuzand ofertele facute de catre Bogdan Leu de teama faptului ca vor ajunge sa joace la o echipa cu un viitor incert.
Pentru calaraseni se anunta o primavara dificila. In saptamana ce urmeaza, la antrenamentele lui Adrian Mihalcea sunt asteptati si jucatori cu ceva CV-uri mai bogate, ceea ce inseamna ca Dunarea ar trebui ca in partea a doua a sezonului sa arate un pic mai bine decat in toamna. Insa nu e cazul sa ne facem mari iluzii. Conducerea clubului joaca prudent atunci cand curteaza jucatorii ce ar putea face diferenta. Asta denota militarie, lucru de care oamenii cu fantezie fug cat pot de mult.
In aceasta iarna, doi atacanti importanti au refuzat-o déjà pe Dunarea Calarasi. Claudiu Herea, de la CS Balotesti, si Marius Matei, ultima oara la Foresta Suceava, nu au fost atrasi de salariul de 4.000 de lei oferit de catre gruparea de pe Borcea. Bogdan Leu este pentru prima oara in postura de a conduce un club cu presiune. Multa vreme va fi comparat cu Costica Stefan la fel cum inca se mai face comparatia dintre Ganea si Mihalcea. Microbistii nu doar se uita la fotbal, il mai si comenteaza.
Pe vremea lui Costica Stefan, oamenii care au putut face mereu diferenta, iar aici ma refer la Bus, Alami si Alexandru, au ajuns sa castige mai mult de 4.000 de lei, atat cat ofera Dunarea acum unor jucatori de la care asteapta sa faca spectacol si sa castige meciurile in aceeasi maniera in care se intampla in sezonul trecut. Ca urmare, sa nu ne asteptam la minuni in primavara daca la club nimeni nu va constientiza ca ala ce umbla cu roaba nu trebuie platit la fel ca ala ce da cu mistria.

Comments are closed.