SPORT — 7 ianuarie 2017 at 20:45

Se poata schia pana si la Oltenita! Numai la Sinaia este inchis

by

Doi tineri din Oltenita, localitate aflata in Lunca Dunarii, au aratat cum in orasul lor conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna sunt excelente.
In viata, Dumnezeu ii da fiecaruia dupa cum merita. La Sinaia, de exemplu, s-au bagat zeci de milioane de euro in instalatii de transport pe cablu si intr-o retea de zapada artificiala care nu functioneaza, insa in acest moment cea mai cunoscuta statiune de pe Valea Prahovei se „mandreste” cu faptul ca are toate partiile din Masivul Furnica inchise pentru ca nu a nins.
Evident, toate acestea nu au nici o legatura cu faptul ca primarul Vlad Oprea ar fi suspendat, iar autoritatile locale au pierdut controlul asupra societatii care trebuie sa gospodareasca domeniul schiabil din localitate. Evident, vina nu o poarta altcineva decat cei care si-au permis de-a lungul timpul sa critice administratia locala.
Situatia este una caraghioasa. Nu se poate ca intr-o statiunii cu partii ce ajung si la 2.000 de metri altitudine sa nu se schieze, in timp ce la Oltenita, oras aflat in Lunca Dunarii, oamenii sa se distreze pe schiuri ca si cum s-ar afla in mijlocul muntilor.
Mihai Cristian Dan si Bogdan Andrei Niculita sunt doi tineri din Oltenita care de Boboteaza le-au ras in nas sinaienilor. Cei doi olteniteni si-au pus schiurile in picioare si au mers pe podul ce traverseaza raul Arges pentru a schia asa cum ar fi trebuit sa o faca locuitorii si turistii din Sinaia.
Daca lucrurile nu se vor schimba, n-ar fi exclus ca pe viitor miile de bucuresteni care mergeau pana acum in statiunea prahoveana sa porneasca cu schiurile pe masina spre Oltenita. Podul este suficient de inalt pentru a satisface pretentiile celor mai exigenti schiori. In plus, pe malul Dunarii sunt trase si pentru cei care prefera schiul de tura si nici transportul pe cablu nu e scump pentru simplul motiv ca nu exista.

Comments are closed.