SPORT — 23 noiembrie 2016 at 13:29

"Nu lipseste nici un leu de la Dunarea"

by

Marian Dinulescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Calarasi, vorbeste despre schimbarile care s-au petrecut de curand la Dunarea.
Bogdan Leu l-a inlocuit pe Costica Stefan in functia de presedinte al gruparii „galben-albastre”. Din club a disparut si vicepresedintele Ion Runcu, cel care juca si rolul de contabil. Adevarata pierdere a Dunarii o reprezinta pasii, nu doar pasul, facuti in spate de catre Viorel Ivanciu, viceprimar al Municipiului Calarasi, si Marian Dinulescu, vicepresedintele CJ Calarasi. Acesta din urma a vorbit pentru cititorii www.sportcalarasean.ro despre ultimele evenimente din viata echipei de fotbal.
Buna ziua, domnule Dinulescu! Va mai intereseaza fotbalul?
Marian Dinulescu: Normal ca ma intereseaza. O sa merg chiar si azi la meci. Jucam cu Valcea, de la ora 14:00. Este o partida foarte grea. Sa vedem daca o sa castige. Eu le doresc succes.
Deja vorbiti cu detasare despre Dunarea…
Am fost foarte criticati, eu si cu Viorel Ivanciu. Am fost foarte mult atacati. S-a spus despre noi ca am furat banii de la Dunarea. In urma auditului care s-a facut, a rezultat ca nu lipseste nici un leu de la club. Au fost cateva erori contabile, in urma unor deconturi. Lucrurile alea se intampla in orice loc. Au luat oamenii bani pentru deplasare. Despre ce sume neacoperite vorbim? 400 de lei? Asta nu inseamna nici macar 100 de euro. 
Dumneavoastra vi se mai reproseaza si faptul ca i-ati prelungit contractul lui Mihalcea, cu o zi inaintea alegerii lui Vasile Iliuta in fruntea Consiliului Judetean.
Am vazut ca ai scris despre acele clauze. Eu nu stiu daca exista asa ceva. Nu eu m-am ocupat de acte. Stiu ca atunci cand a venit i s-a facut contract pe doi ani de zile. 
Eu stiu ca avea contract pana in vara lui 2017, dar i s-a prelungit pana in 2018 fara stirea lui Iliuta. Este adevarat?
Habar nu am. O sa ma interesez si eu, sa vad care sunt clauzele.
Mihalcea ce salariu are?
1.500 de euro.
Stiti salariul lui Mihalcea si nu stiti daca are clauze in caz de reziliere si nici ce durata are contractul?
Nu m-a interesat niciodata. Dar acum o sa aflu, sa vad si eu cum sta situatia. Stiu ca Mihalcea este sub contract cu Dunarea si ambele parti trebuie sa isi respecte obligatiile. Nu facem nici o treaba daca il dadeam afara atunci cand s-a cerut acest lucru.
Credeti ca la iarna va fi schimbat Mihalcea?
Nu stiu. Nu mai e treaba mea. 
Cum credeti ca se va descurca Bogdan Leu ca presedinte?
O sa-i fie greu. El era singura solutie. In locul lui Costica Stefan trebuia sa vina tot cineva din club, care se preia lucrurile din mers, care sa inteleaga fotbalul si sa-i cunoasca pe jucatori si pe cei din staff-ul tehnic. O sa trebuiasca sa se descurce singur. Pana acum, multi sportivi stateau pe la hotelurile din oras pe barba noastra. Nu stiu care va fi situatia de acum inainte. Mie nu imi place ca s-a renuntat foarte usor la unii jucatori.
Va referiti la Panait, Barna, Popescu si Dobra?
Panait nu este o pierdere pentru Dunarea. Eu i-am zis lui Mihalcea sa-l primeasca inapoi pe Barna. A gresit, i-a raspuns, nu trebuia sa procedeze asa. Jucatorii trebuie sa inteleaga ca la fotbal este ca la scoala, trebuie sa asculte de antrenor. I-am explicat lui Mihalcea ca are probleme pe banda stanga, dar nu m-a ascultat. Mi-a zis ca se va intoarce de la Targoviste cu cel putin un punct.
Si a fost doar 5-0 pentru Chindia.
Da. Acum sper sa se tina de cuvant si sa-l cheme inapoi pe Barna. Rezilierea contractului nu a fost depusa la FRF. Mihalcea a zis ca daca pierde la Targoviste, o sa-l cheme inapoi. 
Cine este de vina pentru situatia din clasament?
Mihalcea. El a facut transferurile. A adus jucatorii pe care si i-a dorit. E adevarat, au mai venit si unii care au cerut cam multi si noi nu le-am putut oferi salariile pe care si le-au dorit. Buhaescu, de la Juventus Colentina, ne-a cerut 1.200 de euro. 
Venea si pe mai putin. Nu mai luase bani de la mult, jucase inainte la Satu Mare, dar nu i-a placut cum i-ati vorbit.
Eu nu m-am ocupat de transferuri. A fost treaba celor de la club, din staff-ul tehnic si din cel administrativ.
L-ati avut in mana si pe Chipirliu, tot de la Juventus, echipa care este acum pe primul loc. Si el v-a refuzat tot din cauza modului in care l-ati tratat.
Noi atat am putut sa oferim atunci. Acum sper ca Bogdan Leu sa aleaga bine jucatorii pe care vrea sa-i transfere in pauza de iarna. Nu cred ca echipa va retrograda. S-au retras Pancota si Berceni, s-ar putea sa se retraga si Resita. Poate avem noroc sa mai dispara si alte echipe. 
Daca Leu o sa fie inspirat ca in cazul lui Danciu…
Este tanar, are putere de munca, a fost ales de Vasile Iliuta si vrea sa isi aduca toti prietenii la Dunarea. Sa speram ca o sa reuseasca. N-o sa-i fie deloc usor. 

Comments are closed.