SPORT — 15 noiembrie 2016 at 23:55

Un simplu motiv pentru care schimbarea conducerii Dunarii este justificata

by

Adrian Mihalcea este singurul antrenor din Liga a 2-a ce are in contract o clauza prin care primeste despagubiri in cazul in care este demis.
Sa dam un pic timpul inapoi. Inainte de 2012, atunci cand Ivanciu, Dinulescu, Costica Stefan, Runcu sau George Coman nu erau la butoanele echipei de fotbal, s-a vehiculat ca Jose Valeriu Petrescu ar avea in contractul cu Dunarea o clauza potrivit careia ar urma sa primeasca despagubiri in valoare de 50.000 de lei daca presedintele de atunci, Costica Sima, l-ar concedia.
L-am intrebat pe Mourinho de Calarasi despre existenta unei asemenea clauze. Nu-mi mai amintesc raspunsul lui. Parca prima oara a zis ca exista, dar mai tarziu mi-a spus ca a declarat asta doar ca sa faca valuri. Adica s-a sucit. Dar nu asta este important.
Cei care au condus Dunarea pana ieri au dezaprobat in perioada in care erau la tribuna a 2-a, adica in opozitie, faptul ca antrenorul echipei are o clauza prin care clubul se obliga sa-l despagubeasca in cazul in care il concediaza. A fost insa doar campanie electorala.
Dupa ce au trecut la putere, au procedat la fel cum s-a vorbit ca ar fi facut Sima si cu Petrescu. Clauza lui Mihalcea a fost confirmata de catre o persoana din club. Se discuta de 100.000 de euro. Personal, nu cred asa ceva. Poate 100.000 de lei. Suma asta ar avea justificare. Daca Petrescu in L3 avea 50.000 de lei, de ce sa nu ii fie trecuta si lui Mihalcea o clauza dubla daca echipa este acum un esalon mai sus?
Pentru ca s-a comis aceasta greseala, cei care au condus clubul din 2012 si pana ieri, avand rezultate senzationale, trebuie sa plece. Asta e pedeapsa pe care o merita. Este pacat insa ca in locul unor aplauze absolut meritate, au ajuns sa fie terfeliti peste tot. Ivanciu, de exemplu, a venit in curtea stadionului in momentul in care pe acolo erau mai multi serpi decat juniori. A pornit „revolutia de bidinea” si a continuat-o cu rezultatele pe linie sportiva. La futsal i-a iesit singur, la fotbal a avut nevoie de interventia lui Dinulescu.
De marti a inceput o noua era pentru Dunarea. Bogdan Leu se afla in cel mai important moment al carierei sale sportive. S-a urcat pe un cal mare si are ocazia sa demonstreze ca poate sa lucreze si cu armasarii, nu doar cu poneii lui Dan Andronache. Singur nu va reusi mare lucru. Are nevoie de sprijinul tuturor celor care se lauda ca iubesc sportul si Calarasiul. Sa vedem cine se inscrie pe lista!
Ivanciu, Dinulescu sau Costica Stefan nu au participat la prezentarea lui Bogdan Leu pentru simplul motiv ca nimeni nu i-a invitat. Daca au furat sau nu bani din club, sa stabileasca organele de ancheta. Dar pana atunci sa li se recunoasca si meritele. Au reusit doua promovari!

Comments are closed.