SPORT — 1 iulie 2015 at 19:57

Verdictul in cazul contestatiei de la Dragalina se da maine

by

CAP Calarasi face tot posibilul pentru ca Dor Marunt sa scape de retrogradare.
Comisia de Disciplina din cadrul CAP Calarasi s-a intalnit in aceasta seara pentru a analiza contestatia depusa de Conpet Stefan cel Mare aseara, la finalul meciului de baraj cu Avantul Dor Marunt. Partida a avut loc la Dragalina si a fost castigata de catre Borussia cu scorul de 4-1. “Gazarii” sustin ca doi jucatori ai formatiei adverse nu aveau ce cauta pe teren.
Verdictul ce trebuia dat in aceasta seara a fost amanat pentru maine. Pana atunci, Dor Marunt trebuie sa prezinte cartile de identitate ale jucatorilor contestati. Daniel Stefan – Gascanu, noul secretar al CAP Calarasi, a participat la dezbateri si a prezentat Comisiei a copie a unei carti de identitate ce ar apartine unuia dintre cei doi jucatori.
Numai ca cei de la Stefan cel Mare considera ca au de-a face cu un fals. Ce s-a intamplat de fapt? Avantul Dor Marunt, in goana disperata dupa salvarea de la retrogradare, a facut o magarie impreuna cu CAP Calarasi. O serie de jucatori din judetul Ialomita au fost legitimati la Borussia ca jucatori liberi de contract. Oficialii echipei au prezentat copii false ale unor carti de identitate.
Practic, ialomitenii au pe legitimatia de joc si pe copia cartii de identitate fotografia lor, numai ca datele de identificare sunt ale altor persoane. Acest lucru a fost posibil punand in momentul realizarii copiei fotografia celui care joaca pe cartea de identitate a cetateanului care a fost legitimat la CAP Calarasi. Smecheria nu este noua si este utilizata de multe echipe din fotbalul calarasean atunci cand transfera jucatori din judetele vecine.
Pe langa aceste amanunte care demonstreaza, daca mai era nevoie, ca CAP Calarasi nu respecta ROAF si guverneaza fotbalul dupa bunul plac al lui Gascanu si Motanu, altceva este mult mai evident. Stefan cel Mare a depus contestatia pe motiv de substituire la finalul jocului, iar jucatorii nu s-au prezentat in fata arbitrului Costin Dan pentru a fi identificati.
In aceasta privinta, lucrurile sunt foarte clare. Articolul 26, punctul 4, din ROAF demonstreaza foarte clar ca echipa din Stefan cel Mare trebuia sa castige meciul de baraj la “masa verde” si sa promoveze in Liga Tractoristilor. „În cazul în care se face contestaţie pentru substituire de jucători şi dacă jucătorul în cauză refuză să se prezinte în faţa arbitrului, să se legitimize cu buletinul de identitate sau alt document (paşaport sau certificate de naştere, în cazul jucătorilor sub 14 ani), Să semneze raportul de arbitraj, să prezinte carnetul de legitimare, Să fie fotografiat împreună cu arbitrii, sau, dacă nu se prezintă pentru Confruntare la prima şedinţă a comisiei competente de la disputarea jocului, jucătorul respective este considerat vinovat de substituire. În această situaţie, ca şi în cazul în care substituirea a fost dovedită cu prilejul judecării de către comisia competentă, echipa respectivă şi jucătorul vinovat vor fi sancţionaţi conform prevederilor regulamentare”, scrie in ROAF.

In acest cazul acestor cei doi jucatori, pe ale caror legitimatii scrie Oancea si Marcu, lucrurile sunt cat se poate de clare. Ei au fugit de la Dragalina pentru ca au stiut ca vor fi contestati. Nu s-au prezentat nici in fata arbitrului dupa incheierea meciului, nu au venit nici la Comisia de Disciplina. Ca urmare, existau toate motivele din lume ca Avantul Dor Marunt sa piarda meciul la “masa verde”. Numai ca Borussia nu poate sa fie si retrogradata si cu banii luati. Verdictul se va da maine seara, cand se va pastra rezultatul din teren dupa ce Dortmund va prezenta tot copii false ale cartilor de identitate, desi in regulament spune foarte clar ca trebuie sa se prezinte cu documentul in original.
Situatia celor de la Avantul Dor Marunt este cunoscuta in tot fotbalul calarasean. Acelasi lucru a fost contestat de catre Partizan Crivat, dar Comisia de Disciplina a avut o misiune de indeplinit. „Capsunarii” au vrut sa se razbune si le-au transmis celor de la Curcani situatia in care se afla jucatorii Borussiei si nu a mai fost cazul unor contestatii. Cei de la Stefan cel Mare au prins firul dupa ce la meciul de la Dragalina cativa oficiali ai CAP Calarasi i-au numit nesimtiti pe cei de la Dor Marunt pentru ca au folosit jucatori pe fals la o partida care s-a desfasurat in prezenta unui public numeros, intr-un moment in care adevarurile evidente nu se pot ascunde altfel decat comitand abuzuri mai mari decat in perioada lui Bratu Cataros si Nita Miron. Cata dreptate a avut Pandrea cand a zis acum un an si jumatate ca o sa ni se faca dor de el!
 

No Comments

 1. fottbal

  cine sunt panaramele acum? si sa le spuna cineva baietilor de pe acolo ca folosirea de acte false poate ii poate duce acolo unde au fost si niste baieti de prin Liga I.

 2. Olteanu Costinel

  Să vă spun cum au procedat cei de la Conpet la meciul cu Fortuna Tamadau : au avut în teren un jucător care este din Tamadau și cunoaște jucătorii din Tamadau. La finalul meciului scorul a fost 3-2 pentru Tamadau, au contestat 3 jucători de la noi, cel mai vehement pe portar pentru ca aveau informații că acesta nu poate ajunge la comisie lucrând în București
  Sper să piardă și sa nu promoveze pentru ca nu merita

 3. fottbal

  nu vad care este legatura cu ce au facut la tamadau si cu ce au facut cei de la dor marunt la meciul cu ei…..sa nu mai zicem cu ce au facut pe intreaga perioada a campionatului. oricum, oriunde ar juca fiecare acelasi gunoi peste tot pentru ca in acest judet banul este cel care joaca nu jucatorii.

 4. fotball

  Adevărat de ce la contestatia depusa de Dragalina ,când jucătorul de la sarulesti nu sa prezentat de si era pe bune scorul a fost 3-0 pentru Dragalina si acum se amână…Pana la urma Stefanul nu are cine stie ce buget sa se duca in fiecare zi la calarasi,asta atesta ca stefanul cum sa mai auzit e la marginea judetului adica „prostii județului”

 5. curculas

  Orcum am inteles din cauza aacestei măgari nu mai inscrie cele 3 grupe de copii si se va muta pe judetul ialomita

 6. fottbal

  daca vor face acest lucru tot respectul pentru ei…….unde sunt grupele de copii de la independenta, lehliu, dor marunt, borcea si asa mai departe?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *