Special — 19 iunie 2015 at 09:46

Urmeaza o vara fierbinte si o toamna cu emotii

by

CJA Calarasi se mandreste cu doar trei „divizionari” in acest moment. Costin Dan poate oficia la meciurile din Liga a 2-a, dar a fost si „rezerva” la partide de pe prima scena a fotbalului romanesc. Valentin Porumbel face parte din lotul arbitrilor care conduc jocuri in Liga a 3-a, situatie in care se afla si Teodor Brandusa, numai ca acesta este asistent.
Sunt putini? Sunt multi? E greu de spus. Calarasiul n-a avut niciodata un corp puternic de arbitri. E drept, au fost vremuri in care armata era mai numeroasa, dar lucrurile au luat-o la vale in ultimii ani nu doar din cauza faptului ca nimeni nu s-a mai ingrijit de cresterea arbitrilor, ci si pentru ca „meseria” asta nu mai reprezinta o atractie.
Ionel Radulescu si Dragos Bobeica au renuntat la statul de „divizionari” pentru ca si-au gasit job-uri platite atat de bine incat au ajuns la concluzia ca nu merita sa-si bata capul arbitrand in Liga a 3-a doar 4-5 meciuri intr-un sezon. In aceeasi situatie se afla si Valentin Cristea, care a preferat sa ridice mana cand era delegat ca arbitru asistent la jocurile din Liga a 2-a.
Arbitrajul calarasean are o problema de credibilitate, fapt ce nu este cauzat de prestatia tinerilor, ci de cea a celor din generatia veche. Evident, mai conteaza si deciziile Comisiei de Disciplina, modul in care se fac delegarile, cine face delegarile si imaginea CAP Calarasi. Situatia se poate schimba insa din toamna, atunci cand CCA a programat examen pentru arbitrii din Liga Tractoristilor catre Liga a 3-a. Este o buna oportunitate pentru ca CJA Calarasi sa capete fort. Promovarea inca unui calarasean, indiferent ca este vorba despre arbitru sau arbitru asistent, ar insemna o gura de oxigen nu doar pentru arbitrajul calarasean, ci si pentru intre fenomentul fotbalistic.
Pentru reusita este nevoie de o pregatire intensa pe timp de vara, atat din punct de vedere fizic, cat si teoretic. Mai sunt trei luni de zile pana la examenul de la Bucuresti. Este timp destul pentru ca orice arbitru sa se puna la punct in toate privintele. Dar pentru asta trebuie sa inteleaga ca antrenamentele sunt obligatorii, iar partea teoretica n-ar fi rau daca ar contine chiar meditatii. Costa mult, se poate, dar daca CAP Calarasi vrea sa dispare controversele ar face bine sa plateasca pentru progresul arbitrilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *