SPORT — 17 iunie 2015 at 09:25

"Am retrogradat numai din vina noastra"

by

Avantul Pietroiu a incheiat sezonul 2014-2015 al Ligii Tractoristilor pe ultima pozitie si, dupa numai un an, se intoarce in Categoria Remorca. Cu un stadion jalnic, cu o echipa care a obosit sa joace din entuziasm si cu doi conducatori, Lilica Voicu si Costel Ghita, care au functionat mereu la limita regulamentului, „pietroii” au fost o prezenta pitoreasca pe prima scena a fotbalului calarasean.
Lilica Voicu a facut pe antrenorul la o echipa care nu se antrena, iar Costel Ghita pe conducatorul. Intre cei doi au existat si certuri, dar niciodata mai departe de stadion. Voicu n-a acceptat niciodata ca Ghita sa se implice in alcatuirea echipei, iar Ghita s-a suparat atunci cand Voicu n-a tinut cont de sfaturile sale. Ca la fotbal! Bine totusi ca nu se cearta de la femei si de la bautura.
Acum, cu bagajele facute pentru Categoria Remorca, Costel Ghita nu da vina pe arbitri sau pe CAP Calarasi pentru faptul ca Avantul Pietroiu a incheiat sezonul in postura de „lanterna rosie”. Asta e un lucru mare. Altii nu ar avea un asemenea curaj. Pana la urma nu este altceva decat un gest de barbatie. „Nu avem ce sa reprosam altora din moment ce problema este la noi. Nu am fost in stare sa castigam meciul cu Fundulea. Am retrogradat numai din vina noastra. Degeaba ne legam noi de arbitraj. Jucatorii au obosit, nu mai aveau entuziasm si lucrul acesta s-a vazut. Macar am iesit din competitie cu fruntea sus. Consider ca nici nu am fost doriti. Din momentul in care ne-a fost suspendat terenul patru etape, am inceput sa nu mai fiu preocupat. N-am facut nici un blat in acest campionat. Nici macar n-am propus cuiva sa ne dea meciul. Uitati-va la Dor Marunt. N-au batut pe nimeni de la locul opt in jos. In meciurile in care au jucat pe bune au luat bataie la scor de maidan, iar cand au intalnit echipele fara probleme au luat punctele”, a declarat Costel Ghita.
Echipa sa a renuntat la „apelul” care l-a facut dupa ce contestatia de la finalul meciului de la Crivat a fost respinsa. „N-avea rost sa ne mai agitam. Cheltuiam bani de pomana. Comisia de Disciplina a tinut cont doar de ceea ce a spus Dan Lulea, care a fost observatorul meciului. Vad ca se lucreaza tot ca pe vremea lui Bratu Cataros. Va spun sincer ca pe vremea aia ma duceam cu mare placere la ei la sediu. Acum mi-a pierit tot cheful. La meciul de la Crivat, un jucator de la noi a primit cartonas galben si urma ca in urmatorul joc, cu Fundulea, sa fie suspendat. M-am dus la arbitrul meciului, Valentin Porumbel, si i-am spus ca vreau sa facem o afacere. I-am explicat despre ce e vorba, dar a zis ca pentru asta ma trimite la Dan Lulea. M-am dus la Lulea, i-am dat 50 de lei si cartonasul galben a fost trecut in dreptul altui jucator. Spun asta ca sa stie toata lumea cine conduce fotbalul calarasean si cum merg lucrurile”, afirma oficialul Avantului Pietroiu.
Costel Ghita activeaza de 40 de ani in fotbalul calarasean, dar este de parere ca situatia de acum este mai proasta ca niciodata. „Ati scris ca Motanu mai poate sta maximum 11 ani acolo. De un an si jumatate este presedinte si n-a facut absolut nimic. Este mult mai rau decat inainte. Cu ce bucurie l-am votat pe Dinca, si cu ce tristete am ajuns acum sa traiesc fotbalul! Daca mai ramane inca un an si jumatate cred ca ne sterge pe toti de pe harta, numai ramane nici o minge de fotbal in judet”, este de parere delegatul „lanternei rosii”.
Acesta a povestit cum ii mituia pe arbitri. „Tatal meu a fost carciumar la noi in sat. Atunci cand jucam fotbal, ma duceam cu o zi inainte la el la carciuma si luam bani pentru baremul de arbitraj. Ii bagam intr-o batista si jucam cu ei la mine, intram cum banii pe teren. Cand vedeam ca putem pierde meciul, ma faceam ca scap batista cu bani. Arbitrul o vedea si incepea sa-mi spuna ca mi-a cazut ceva. Ii spuneam sa tina el batista pana la finalul meciului, ca sa nu ma incurce. La inceput el nu stia despre ce e vorba, dar pe urma isi dadea seama ca acolo am niste bani si se sucea. Nu stia ca ala este baremul de arbitraj. Credea ca banii aia ii ia doar daca vom castiga”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *