SPORT — 13 iunie 2015 at 18:37

"Nu ne vom prezenta la baraj"

by

Federatia Romana de Fotbal a stabilit ca CSM Oltenita si FC Chitila sa se intalneasca la barajul pentru promovarea in Liga a 3-a. Sunt sanse insa ca „dubla” dintre cele doua echipe sa nu se mai dispute din cauza faptului ca ilfovenii care au castigat campionatul bucurestean de fotbal nu doresc sa se prezinte la cele doua meciuri cu echipa lui Virgil Bogatu deoarece, in cazul unei reusite, nu si-ar permite sa evolueze in cel de-al treilea esalon al fotbalului romanesc.
Informatia a fost confirmata chiar de catre Petrus Parvu, antrenorul celor de la Chitila. „Am vorbit cu patronul si pot sa spun ca in proportie de 99% nu ne vom prezenta la baraj. In mod normal, adversarul pe care trebuia sa-l intalnim ar trebui sa promoveze fara sa mai intalneasca alta echipa. Luni vom anunta AMF Bucuresti despre intentia noastra si, mai departe, vor fi anuntati si cei de la FRF”, a declarat tehnicianul.
FC Chitila a invins in finala campionatului bucurestean de fotbal pe Termo Bucuresti, formatie care este pregatita de catre Cristi Teaca, fost jucator la Dunarea Calarasi. „Stim ca cei de la Chitila nu se vor prezenta la baraj si vrem ca noi sa jucam in locul lor. Nu mi se pare corect cum au procedat. Nu au respectat competitia. Noi avem o echipa tanara. In finala am folosit patru jucatori nascuti in anul 1999. Vom merge luni la AMF Bucuresti si vom cere sa jucam noi cu CSM Oltenita. Problema este ca eu am trimis ucatorii in vacanta deja”, a declarat Teaca.
Regulamentul este insa foarte simplu. „Conform Hotărârii Comitetului Executiv din 23 aprilie 2014, promovează din Liga a 4-a în Liga a 3-a, campionatul ediţiei 2015/2016, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 campioane declarate de AJF/AMFB. Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenurile fiecărei echipe, la data de 20 iunie 2015 şi 27 iunie 2015 cu începere de la ora 17.30”, scrie la punctul 1 din Regulamentul pentru organizarea meciurilor de baraj
AMF Bucuresti a declarat-o pe FC Chitila campioana municipala si nimic nu se mai poate face. Lucrul acesta este confirmat si de catre Costel Bantescu, seful Compartimentului Competitii din cadrul AMF. „Nu stiu nimic despre Chitila, dar nu cred ca nu se vor prezenta. La noi nu au trimis nici o hartie. Dar daca vor spune ca nu vor sa joace la baraj noi nu vom putea trimite alta echipa”, sustine Bantescu.
Un punct de vedere din partea FRF este imposibil de obtinut astazi, cand toata lumea se pregateste pentru meciul cu Irlanda de Nord. Octavian Goga, reprezentantul asociatiilor judetene de fotbal in Comitetul Executiv, este plecat la Belfast pentru meciul tricolorilor si se va intoarce in tara doar maine. Situatia meciului de baraj dintre CSM Oltenita si campioana Bucurestiului va fi lamurita la inceputul saptamanii viitoare.
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *