Special — 8 iunie 2015 at 13:47

"Solomon si-a dat foc la valiza"

by

Scandal urias provocat de Unirea Spantov in fotbalul calarasean. Formatia viceprimarului Cornel Toma este nemultumita din cauza faptului ca a primit o amenda de 1.500 de lei si s-a ales cu terenul suspendat din cauza incidentelor de la meciul cu Viitorul Curcani. Circul este total la noi in judet. Gigel Zamfir – Zamba, antrenorul celor de la Curcani, a fost batut la Spantov de catre tatal arbitrului Liviu Mitea. „Centralul” va fi chemat si el in fata Comisiei de Disciplina. Conflictul este unul istoric si isi consuma episoade la fiecare partida dintre cele doua echipe.
Doru Dinca – Motanu, presedintele forului fotbalistic judetean, considera ca nemultumirile celor de la Spantov sunt total nejustificate. „S-au suparat degeaba. Noi am aplicat regulamentul. Viceprimarul de la Spantov ar fi trebuit sa vina la sedinta Comisiei de Disciplina. Eu nu i-am spus ca nu trebuie sa vina. Nu este adevarat ceea ce spune. Mai departe, era treaba lor sa se informeze cu privire la sanctiunile pe care noi le-am dat. Ei au stiut de la inceput ce s-a hotarat, dar au vrut sa faca circul asta pentru ca nu vor sa promoveze. Meciul lor cu Frasinet nu s-a jucat pentru ca primarul de la Spantov ne-a spus zi de zi ca nu vrea sa mai joace”, a declarat Dinca.
Acesta admite ca tot scandalul a fost provocat de catre arbitrul Viorel Solomon. „Nu o sa mai arbitreze niciodata. S-a terminat totul pentru el. I-am dat o sansa cand am fost ales presedinte al AJF Calarasi, s-a descurcat bine, dar la meciul asta si-a facut de cap. Si-a dat foc la valiza. De acum inainte nu va mai arbitra. Nu este insa adevarat ca a fost recuzat de ambele echipe”, sustine Dinca.
Presedintele AJF Calarasi explica si care au fost motivele pentru care deciziile Comisiei de Disciplina nu au fost facute publice. „In buletinul informativ al AJF Calarasi nu am avut loc si pentru deciziile Comisiei de Disciplina. Au fost lucruri mai importante pe care am avut sa le comunicam echipelor. Site-ul nostru a avut o problema si n-am putut sa publicam nimic”, afirma Motanu.
AJF Calarasi are cont pe Facebook. Se putea publica fara probleme hotararile acolo. Mai mult decat atat, pentru o cat mai buna informare a publicului, AJF Calarasi ar face bine sa-si reia bunul obicei din primele luni de mandat ale lui Dinca si sa trimita in fiecare zi de miercuri deciziile Comisiei de Disciplina catre toate institutiile media. Cine isi imagineaza ca site-ul www.frf-ajf.ro va deveni mai popular doar pentru ca publica informatiile cu privire la delegarile arbitrilor si masurile disciplinare dictate impotriva echipelor se inseala amarnic. Public vrea interpretari, vrea discutii libera, vrea paine si circ. Asa cum www.frf.ro nu o sa fie niciodata la nivelul site-urilor de sport, asa nici site-ul AJF Calarasi nu se va ridica la nivelul www.sportcalarasean.ro sau www.arenamedia.ro, singurele site-uri care au o aplecare mai atenta asupra fenomenului fotbalistic din judet.
Comunicarea este buna pentru toata lumea si nu lasa loc de interpretari. Asta intr-un fotbal ce se doreste civilizat. Cine isi doreste sa isi faca de cap in fotbal procedeaza exact ca AJF Calarasi. Incredinteaza meciurile importante unor arbitri care au facut intotdeauna circ si s-au plans mereu ca n-au facut altceva decat sa execute niste ordine venite de sus. Cel in pericol este chiar Doru Dinca.

No Comments

  1. La meciul belciugate – spantov la scorul de 2-0 motanu cu gascanu si-a luat punga cu bani si a plecat

  2. Solomon a fost refuzat de spantov, el a venit si la meciu din cupa României cu Chirnogi atunci spantovul nu a vrut sa între pe teren.

  3. Daka meciu cu frasinet o sa i-l pierdem , noi retragem echipa din campionat,ca sa merga curcani dupa primul,.

  4. Daka pana maxim joi nu se da un verdict , in care ajf sa ne lase sa jucam cu frasinet,spantovul se retrage., sa nu încerce sa amâne cazul dupa ultima etapa ca nu acceptam