SPORT — 29 mai 2015 at 13:45

Saulescu a plecat, Sania nu stie daca ramane

by

Dunarea Calarasi a incheiat sezonul Ligii Nationale pe locul cinci, dupa ce a intrecut ieri pe HCM Constanta, in deplasare, cu scorul de 29-35. Dupa partida de pe Litoral, conducerea clubului, staff-ul tehnici si jucatorii s-au reunit la Hotel Calarasi pentru a petrece impreuna. Nu pentru toata lumea a fost motiv de bucurie. Ionut Saulescu a absentat. Cu cateva ceasuri mai devreme aflase din gura antrenorului Aihan Omer ca in sezonul viitor nu va mai juca la Calarasi.
Decizia nu i-a apartinut insa tehnicianului, ci conducerii clubului. Omer a anuntat la inceputul saptamanii, intr-o sedinta pe care a avut-o cu staff-ul administrativ, ca are nevoie in continuare de Ionut Saulescu. Nu s-a tinut insa cont de acest lucru si conducatorul de joc care, dupa Alin Sania, era cel mai iubit jucator calarasean s-a despartit de Dunarea.
Masura este cel putin ciudata in conditiile in care Omer l-a folosit pe Saulescu cat a putut de mult in ultimele partide. Ieri, la Constanta, acesta a fost pe teren timp de 60 de minute, desi tehnicianul stia foarte bine ca de la toamna va avea alt conducator de joc la dispozitie. Mai mult decat atat, orice alt jucator s-ar fi aflat in situatia lui Saulescu, fara nici o oferta concreta de prelungire a angajamentului, nu ar fi acceptat sa joace pana in ultima secunda pentru Dunarea.
Cu Saulescu lucrurile sunt clare. Acesta s-a despartit de Dunarea Calarasi. Daca nu ar fi intrebat ce are de facut in continuare, nimeni nu i-ar fi spus ca nu mai este nevoie de el. Lucrurile sunt complicate pe Borcea. Aihan Omer va avea o misiune mai grea in stagiunea viitoare daca nu ii va avea la dispozitie pe oamenii care au dus greul in actuala editie a Ligii Nationale.
Alin Sania inca nu a ajuns la o intelegere cu Dunarea Calarasi. Internationalul nu duce lipsa de oferte si sunt sanse destul de mari sa nu mai ramana sub comanda lui Aihan Omer. Conducerea clubului calarasean nu a reactionat deloc la evolutiile bune ale jucatorului si i-a propus acestuia o oferta cu mult sub asteptari. Despartirea de Sania si Saulescu nu va duce doar la slabirea lotului, ci si la o revolta a suporterilor echipei.
In schimb, s-a lamurit situatia lui Adrian Mitrea, caruia i-a fost prelungit angajamentul in cursul acestei saptamani. Staff-ul administrativ l-a abordat inclusiv pe Bogdan Soldanescu, dar numai dupa ce s-a aflat ca experimentatul pivot este curtat de catre Pandurii Tg. Jiu. Campion cu HCM Constanta anul trecut, suceveanul a refuzat oferta Dunarii.

Comments are closed.