SPORT — 15 aprilie 2015 at 12:05

Stiinta Bacau, o vicecampioana ingrijorata

by

Știința Bacău, vicecampioana națională, îngrijorată privind viitorul său pe prima scenă handbalistică a țării, nu renunță la șansa ei în această de ediție a Ligii Naționale și privește cu optimism către primul joc din play-off-ul competiției.
Știința va întâlni, miercuri, de la ora 18,00, în Sala Sporturilor din Bacău, recenta câștigătoare a Cupei României, echipa HCM Minaur Baia Mare. ”Minaur pornește cu prima șansa, dar, un proverb românesc spune că buturuga mică poate răsturna carul mare. Sperăm ca noi să fim buturuga care, în cazul de față, să răstoarne… entuziasmul unei formații în plină ascensiune. Vrem să câștigăm meciul de acasă, astfel încât calificarea să se decidă în dubla de pe 6 si 7 mai, de la Baia Mare. Cu salariile neplătite de la începutul anului vom juca pentru public și pentru oraș’‘, a declarat căpitanul formației băcăuane, Ionuț Rotaru.
În ciuda dificultăților financiare care afectează echipa, handbaliștii Științei, atât cei români, cât și cei din străinătate, au strâns rândurile, impresionând prin tăria de caracter și unitatea de grup manifestate și la ultimele jocuri din sezonul regulat în jurul nucleului format din localnicii Tamaș, Rotaru, Bondar și Păunică.
Lotul Științei a încheiat suita de antrenamente dinaintea partidei savurând câte o felie din tortul adus la sala de antrenorul spaniol Mateo Garralda, cu ocazia aniversării fetiței sale, Noa, care a împlinit un an. Învingători, după 16 ani, în Cupa României, handbaliști din Baia Mare nu se confruntă cu niciuna din grijile Științei privind viitorul, asigurându-și biletele pentru ediția viitoare a cupelor europene.
Tatai, Sadoveac și Eklemovic țintesc, însă, Liga Campionilor. Motiv pentru care Minaur tratează, potrivit unor surse din cadrul echipei, deja o serie de transferuri importante, între care cele ale handbaliștilor Csepreghi, Ghionea, Ruesga, Vilovski și Ivancsik. ”Numai că drumul spre Champions League trece și prin Bacău. Iar Știința nu dă niciun pas înapoi, având susținerea unui public entuziast”, a precizat Puiu Ciobanu, managerul formației băcăuane.
Celelalte jocuri programate miercuri în prima fază a play-off-ului sunt CSM București — HCM Constanța (17,45) și Potaissa Turda — HC Odorhei (18,00). Meciul Dunărea Călărași — Dinamo București va avea loc joi, de la ora 19,45.

Comments are closed.