SPORT — 22 martie 2015 at 21:17

Free Nazare! Free Drejan! Jos labele de pe www.ilfovsport.ro!

by

Moarte observatorilor de joc. Asa ma gandeam sa-mi intitulez articolul, dar sunt convins ca multi nu ar fi inteles ceea ce vreau sa transmit. Este mai bine sa desenez, ca la scoala, ca sa priceapa si prostii, multi dintre ei observatori de joc. N-am sa inteleg niciodata de ce este nevoie ca la meciurile din Liga a 3-a, acolo unde sunt mai multi jucatori decat spectatori, este nevoie de un observator de joc. Poate doar ca sa sforaie cineva la nivelul gazonului, intre bancile de rezerve.
Vineri, la meciul dintre Vointa Snagov si Inainte Modelu, scor 2-2, au fost prezenti Narcis Drejan si Daniel Nazare. Sunt doi ziaristi pe care ii puteti citi pe www.ilfovsport.ro si asculta la Radio Sport Total FM. Acestia s-au lovit de opacitatea observatorului de joc Mircea Costache.
Jocul de fotbal este de interes public, motiv pentru care oficialii au obligatia, conform ROAF, sa puna la dispozitia reprezentantilor presei datele din raportul de arbitraj inainte de inceperea partidei. Mai mult decat atat, acreditari pentru ziaristi la meciurile din Liga a 3-a nu exista din moment ce accesul pe stadioanele din acest esalon se face liber, fara bilet. Astfel, ziaristul, folosind legimatia de serviciu, se poate prezenta la cabina arbitrilor sau la reprezentantii celor doua echipe si sa ceara componenta formatiilor.
Costache a cerut acreditari si delegatii. De unde asa ceva? Am umblat pe la multe meciuri din Liga I pe unde am dat nas in nas cu Drejan si cu Nazare pe vremea cand ei lucrau in presa scrisa centrala, dar niciodata, atunci cand am cerut componenta formatiilor, nu mi s-a solicitat delegatie. De acreditare aveam nevoie numai acolo unde clubul gazda emitea asa ceva, insa nu e cazul celor de la Snagov sau altor cluburi din fotbalul mic si foarte mic, unde prezenta unor gazetari nu reprezinta altceva decat un motiv de bucurie.
Mihai Costache, despre care n-am auzit pana acum, reprezinta genul de observator de tip comunist, care n-a facut altceva decat sa confiste un meci de fotbal. Astfel de personaje trebuie sa dispara dintr-un fotbal ce isi doreste sa progreseze cat mai rapid folosind metode de marketing si management sportiv modern.
Click aici pentru continuarea articolului!

Comments are closed.