ACTUALITATE — 10 martie 2015 at 23:12

Raduleasca si Otil, la fuga prin Tamadau

by

Sportivi precum Laura Badea și Violeta Beclea-Szekely se vor număra printre participanții la maratonul umanitar Wings for Life World Run, care va avea loc pe data de 3 mai, la București, a anunțat marți, într-o conferință de presă, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache. Wings for Life World Run se va desfasura pe DN3, de la Bucuresti spre Lehliu Gara, trecand prin localitatile calarasene Fundulea, Tamadau, Florica, Ileana, Stefanesti si Lehliu Sat.
„Eu, de fapt, anul acesta particip la două maratoane. La evenimentul acesta (Wings for Life World Run — n.r.) și maratonul de a aduce cât mai mulți campioni olimpici la start, pentru că avem nevoie de exemple. Cu cât mai mulți participanți vom avea, cu atât se va duce vestea acestui eveniment”, a declarat președintele COSR.
Cei care doresc să participe la maratonul care are ca scop strângerea de fonduri pentru cercetarea în domeniul afecțiunilor măduvei spinării se pot alătura uneia dintre echipele ambasadorilor Wings for Life World Run: maratoniștii Alin Roșu, Paul Dicu, Toma Coconea, atletul Alexandru Corneschi, prezentatorii tv Daniel Osmanovici și Dani Oțil, Mihaela Rădulescu, Alexandru Nicolau și George Baltă, fost jucător de rugby care în urmă cu 9 ani a rămas paralizat, în urma unui accident.
Anul acesta, în premieră, vor putea participa la cursă și persoane în scaune cu rotile. „Am început antrenamentele în urmă cu o săptămână. Sper să alerg măcar 9 kilometri și sper că medicina va scoate ceva. Pentru asta lupt, să fiu iar pe teren. Dacă nu să joc rugby, măcar să duc apă băieților”, a declarat George Baltă la conferința de presă.
Wings for Life World Run, eveniment care se desfășoară simultan în mai multe țări din lume, a adunat anul trecut 35.000 de participanți, care au alergat, cumulat, o distanță echivalentă cu de trei ori circumferința Pământului, după cum au anunțat marți organizatorii români ai evenimentului. În total, în 2014, Wings for Life World Run a strâns fonduri în valoare de 3 milioane de euro, care au fost direcționate în domeniul cercetării.
Mihaela Rădulescu, unul dintre ambasadorii evenimentului, a vorbit marți despre motivul pentru care a început să alerge în scop caritabil. „Prima dată am vrut să alerg de dragul de a-mi învăța copilul ce înseamnă o competiție, ce înseamnă un maraton. (…) Wings for Life e cel mai frumos maraton la care am participat”, a spus aceasta.
La București, toți participanții — în scaune rulante și alergători — vor lua startul pe 3 mai, la ora 14,00, și vor fi urmăriți de Mașina Oficială de Finiș. Când mașina depășește un concurent, pentru acesta cursa a luat sfârșit, însă autocarele puse la dispoziție de către organizator vor aduce concurenții eliminați din cursă înapoi la linia de start.
 

Comments are closed.