Special — 8 februarie 2015 at 20:53

"Voi anunta Comisia Centrala de Arbitri"

by

Teoretic, Colegiul Judetean de Arbitri Calarasi este condus de catre Ionel Radulescu, fost arbitri asistent la nivelul Ligii a 3-a. In realitate, omul care taie si spanzura in arbitrajul calarasean, la fel ca si in fotbalul din judet, este mini-presedintele Daniel Stefan – Gascanu. La sedinta Adunarii Generale, lui Radulescu i-a fost ordonat sa anunte Comisia Centrala de Arbitri despre faptul ca Silviu Brandusa, „asistent” in cel de-al treilea esalon fotbalistic, si Costin Dan, „central” in Liga a 2-a, „nu duc viata de colegiu”. Porunca a venit de la Doru Dinca, presedintele forului fotbalistic judetean, si le-a lasat un gust amar celor prezenti in sala in momentul discutiei.
Domnule Radulescu, ce se intampla cu arbitrii Costin Dan si Silviu Brandusa?
Ionel Radulescu: Mi s-a cerut sa explic de ce nu arbitreaza la nivelul campionatului judetean si sa informez Comisia Centrala de Arbitri cu privire la situatia lor. Eu am nevoie de experienta pe care ei au acumulat-o in arbitraj si imi doresc sa se implice in activitatea Colegiului Judetean de Arbitri Calarasi pentru ca participa la cursuri si sunt la curent cu tot ceea ce se intampla in arbitrajul modern.
Ati vorbit cu cei doi?
Le-am dat un e-mail in care le-am cerut sa explice motivele pentru care nu oficiaza la meciurile din judetul Calarasi. Costin Dan mi-a explicat ca nu poate arbitra la meciurile dintr-o competie la care participa Victoria Chirnogi, acolo unde tatal sau este presedinte de club. Silviu Brandusa a spus ca este in incompatibilitate deoarece tatal sau este observator la nivelul Ligii a 4-a si Ligii a 5-a.
Sunt argumentate motivele acestea?
In cazul lui Costin Dan, da! Silviu Brandusa nu are insa nici un motiv sa nu arbitreze la nivelul Ligii a 4-a.
De ce?
Situatia sa nu este singulara. Vasile Avram, cand era presedintele CCA, a mers fara probleme ca observator la meciuri, chiar daca cei doi fii ai sai erau arbitri.
Ce veti face in acest caz?
Voi anunta Comisia Centrala de Arbitri.
Vi s-a cerut acest lucru de catre CCA?
Nu.
Si atunci de ce faceti acest lucru?
Pentru ca imi doresc ca prin aceasta masura cei de la CCA sa il determine pe Silviu Brandusa sa se implice activ in viata Colegiului Judetean de Arbitri.
Nu credeti ca nu veti face altceva decat sa ii faceti probleme?
Nu.
N-ar fi fost mai simplu sa aveti o discutie cu Silviu Brandusa inainte de a anunta CCA?
Am vorbit cu el, i-am explicat care este situatia, mi-a spus ca nu poate arbitra deoarece baremul este foarte mic in judetul Calarasi, iar el lucreaza sambata, atunci cand sunt meciuri. El chiar s-a speriat, a crezut ca il voi exclude din arbitraj.
In arbitrajul calarasean sunt doar trei „divizionari” si numai unul oficiaza in campionatul judetean.
Asta e o problema pe care eu imi doresc sa o rezolv.
Va fi imposibil sa o rezolvati daca nu ii sprijiniti si daca nu le dati sa arbitreze meciuri bune.
Mereu au primit meciurile la care a fost nevoie de ei.
Costin Dan a preferat sa nu mai arbitreze in campionatul judetean dupa ce a fost delegat in bataie de joc la un meci intre Dor Marunt si Pietroiu.
Am vorbit cu el pe aceasta tema si i-am explicat ca avem nevoie de el la meciurile pe care noi le consideram potrivite pentru el.
Sa trimiti singurul arbitru pe care il are judetul Calarasi in Liga a 2-a la un meci unde joaca tusea si cu junghiul, intr-o etapa in care erau meciuri mult mai bune la acea vreme se cheama bataie de joc.
La acea vreme eu nu eram presedintele Colegiului Judetean de Arbitri Calarasi.
Valentin Porumbel, care este cel mai bun arbitru din judet din moment ce este singurul „divizionar” in conditiile in care Costin Dan si Silviu Brandusa „nu au viata de colegiu”, nu a primit nici un derby. Cum se explica acest lucru?
I-am dat meciurile la care a fost nevoie de el.
Nu vi se pare normal ca Valentin Porumbel sa-si aleaga meciul pe care doreste sa-l arbitreze?
Asa ceva nu este regulamentar. El trebuie sa arbitreze acolo unde este trimis. Arbitru nu are voie sa spuna ce meci vrea sa arbitreze.
Valentin Porumbel nu este orice arbitru, ci un arbitru foarte tanar, ce ar putea creste foarte mult daca ar arbitra meciurile pe care si le doreste, nu jocuri intre Lehliu Gara si Dor Marunt.
Nu putem face asta pentru nici un arbitru.
Daca ati face asta, poate ar creste valoarea arbitrajului calarasean si Costin Dan si Silviu Brandusa ar accepta sa arbitreze din nou in judet.
Arbitrii nu au voie sa-si aleaga meciurile.
 

Comments are closed.