SPORT — 27 ianuarie 2015 at 08:55

Transfer de senzatie reusit de Alexandru Dedu

by

In campania sa electorala pentru functia de presedinte al FRH, Alexandru Dedu a promis ca va pune accent pe strategiile de marketing. La un an de zile de la alegerea sa in functie, handbalistul care a imbracat tricoul Barcelonei vine cu un transfer de senzatie.
Printr-un comunicat remis publicului astazi, Federatia Romana de Handbal anunta crearea Departamentului de Marketing. Scopul va fi acela de a reconecta handbalul romanesc cu publicul larg, partenerii si sponsorii FRH, astfel incat handbalul sa redevina mandria romanilor. In fruntea acestui compartiment se va afla Lorand Balint, care va ocupa in paralel si functia de Managind Direct la Leo Burnett Group, una dintre cele mai puternice agentii de publicitate din Romania.
„Marketingul este o necesitate a sportului actual. In momentul de fata este capitala sa ai un departament de marketing fiindca fara el sportul nu are viitor. Este o afirmatie dura, dar in care cred cu toata taria. Exemplele cele mai reusite sunt peste ocean, unde cele trei sporturi – baschet, baseball, hochei – sunt fenomene de masa datorita marketingului. Vorbind despre handbal, acelasi lucru se intampla si la nivel de structuri mondiale si europene – IHF, EHF – precum si la nivelul federatiilor nationale unde handbalul este foarte puternic. Sunt fericit ca Lorand Balint a venit langa noi fiindca este un adevarat profesionist si, mai mult decat atat, iubeste handbalul, sport pe care l-a si practicat in copilarie. Bun venit departamentului de marketing, bine ai venit, Boti”, a declarat Alexandru Dedu, presedintele FRH.
La randul sau, Lorand Balint a declarat: „Imi place handbalul si cred cu putere ca este unul dintre lucrurile cu care Romania poate sa se mandreasca. Am decis sa ma implic direct in activitatea Federatiei, in paralel cu rolul din Leo Burnett Group, pentru ca impartasim aceeasi viziune asupra viitorului handbalului in Romania si pentru ca am incredere foarte mare in echipa din Federatie ca are forta si determinarea pentru a o aduce la viata. Daca ne uitam la ceea ce s-a facut in ultimii ani, vedem o serie de eforturi la nivelul loca, unde s-a incercat revitalizarea fenomenului, doar ca este vorba despre eforturi punctuale, disparate si de cele mai multe ori pe termen scurt. Rolul echipei de marketing a FRH va fi completeze aceste eforturi, sa le amplifice si sa le focuseze, dandu-le coerenta la nivel national. Sa fie aproape de oameni, sa gandeasca si sa implementeze programe de marketing care sa reinsufleteasca handbalul in intreaga natie. Visul nostru este ca fiecare roman sa fie mandru cu handbal romanesc si o sa facem tot ce putem pentru a-l duce la viata”.
Lorand Balint este unul dintre cei mai experimentati profesionisti din lumea marketingului romanesc, cu o experienta de mai bine de 15 ani în domeniu. De-a lungul timpului, a ocupat mai multe functii in cadrul companiei Leo Burnett, printre care Global Account Director, Regional Account Director Sub-Saharan Africa, Regional Account Director Europe, Head of Brand Communication. In prezent, conduce biroul din Romania ca Managing Director. De asemenea, Lorand Balint este editorialist pe subiecte de marketing si comunicare la Forbes Romania si are o bogata activitate universitara, fiind profesor asociat la Programul MBA Romano – Canadian. La randu-i, a urmat o serie de cursuri scurte la universitati din Harvard, Montreal, Antwerpen sau Maastricht. 

Comments are closed.