SPORT — 26 ianuarie 2015 at 05:42

Qatar s-a calificat in sferturile "mondialului"

by

Selecţionata Qatarului s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal masculin, competiţie care are loc în capitala emiratului, Doha. Qatarul a învins Austria în optimi, cu scorul de 29-27, şi a reuşit cea mai mare performanţă a sa la un Campionat Mondial. Până acum, cea mai bună clasare a sa în competiţie era un loc 16, în 2003.
Echipa din Golf, formată în proporţie de jumătate din jucători de origine străină, a confirmat aşteptările şi s-a calificat în sferturile de finală, fapt care îi conferă şanse bune de a ajunge la JO de la Rio, din 2016.
Calificarea în sferturi nu a fost obţinută uşor, pentru că Austria a luptat pentru şansa ei, având şi un arbitraj potrivnic în ultimele zece minute, conform AFP. Brazilia a fost la un pas de a produce o surpriză mare, în faţa Croaţiei, care în cele din urmă a învins cu scorul de 26-25. În faza următoare a competiţiei s-au mai calificat Spania, campioana mondială en titre, şi Slovenia, locul 4 la Mondialul din 2013.
Rezultatele de duminică, din optimile de finală:
Austria – Qatar 27-29
Slovenia – Macedonia 30-28
Spania – Tunisia 28-20
Croaţia – Brazilia 26-25
Luni vor avea loc alte partide din optimi:
Germania – Egipt
Polonia – Suedia
Islanda – Danemarca
Franţa – Argentina

Comments are closed.