SPORT — 22 ianuarie 2015 at 13:47

Petre Penita va pleca la FC Brasov

by

Dupa un tur de campionat de exceptie la Inainte Modelu, Petre Penita este gata sa faca pasul catre fotbalul mare. Mijlocasul formatiei antrenate de catre Jose Valeriu Petrescu a intrat in atentia mai multor cluburi din prima liga de la noi din tara, iar vanzarea sa de catre campioana Ligii Tractoristilor este iminenta.
Fotbalistul crescut la Avantul Dor Marunt va juca ultimul meci pentru Inainte Modelu, sambata, 24 ianuarie, impotriva celor de la CS Afumati. Partida se va disputa la Berceni, in judetul Ilfov. Penita nu se va mai intoarce acasa, ci va ramane peste noapte in Capitala, urmand ca a doua zi sa zboare in Antalya, impreuna cu FC Brasov, formatie aflata pe locul 10 in Liga 1.
Desemnat cel mai bun jucator din Liga Tractoristilor in 2013, Penita a fost recomandat brasovenilor de catre Florin Constantinovici, bun prieten cu Constantin Zotta, presedintele „stegarilor”, dupa ce modeleanul a participat in luna decembrie la o actiune de selectie a echipei nationale de tineret. Elevul lui Jose Valeriu Petrescu a impresionat atunci prin viteza si spiritul de sacrificiu, fiind considerat noul Banel Nicolita.
Constantin Zotta a primit de la FRF inregistrarile cu toate antrenamentele, dar si cu jocul de pregatire la care Penita a participat la sfarsitul anului trecut. Imaginile au fost vizionate si de catre antrenorul Vjekoslav Lokica, astfel ca cei doi oficiali de la FC Brasov au hotarat sa-l ia pe mijlocas in cantonamentul din Antalya.
Timp de doua saptamani, jucatorul care a explodat la Inainte Modelu se va antrena alaturi de nume mari ale fotbalului romanesc precum Mugurel Buga, Liviu Ganea, Marian Constantinescu sau Georgian Paun, urmand ca in tricoul lui FC Brasov sa intalneasca pe FC Chikhura Sachkhere (locul 7, Georgia), Al-Ahli Tripoli (locul 1, Libia), Lokomotiv Tashkent (locul 2 Uzbekistan) şi PFC Montana (locul 1, Liga 2, Bulgaria).
FC Brasov este in cautarea unui jucator de banda dupa ce in aceasta iarna l-a vandut la Steaua Bucuresti pe Rares Enceanu, in schimbul caruia a primit 250.000. La echipa de sub Tampa, Petre Penita va avea un salariu lunar de 2.000 de euro, in vreme ce Inainte Modelu se va alege in urma acestei afaceri cu 50.000 de euro. Chiar daca suma este impresionanta, transferul jucatorului crescut la Avantul Dor Marunt nu este cel mai scump din istoria fotbalului calarasean. Dunarea Calarasi a reusit sa obtina de la Dinamo Bucuresti 120.000 de dolari pentru formarea lui Adrian Mihalcea.
In cazul in care antrenorul „stegarilor” va considera ca Petre Penita este inca necopt pentru Liga I, jucatorul va fi trimis, sub forma de imprumut, la Unirea Tarlungeni, formatia care evolueaza in esalonul secund al fotbalului romanesc. Cu cei 50.000 de euro obtinuti de pe urma acestui transfer, oficialii clubului din Modelu intentioneaza sa achizitioneze doua apartamente in Calarasi, pe care sa le puna la dispozitia jucatorilor ce evolueaza sub comanda lui Jose Valeriu Petrescu.
 

No Comments

  1. transferul a fost realizat de florin bucur-bucurica de la fundulea

  2. bv la baiat….mult succes

  3. Succes Penita!