SPORT — 22 ianuarie 2015 at 05:59

"Penita va juca la o echipa din Liga I"

by

Avantul Dor Marunt a acceptat in vara anului trecut sa-l cedeze pe mijlocasul Petre Penita la Inainte Modelu cu conditia ca formatia antrenata de Jose Valeriu Petrescu sa plateasca, in cazul unui viitor transfer, o cota de 70% din banii ce vor fi obtinuti.
Evolutiile bune ale jucatorului l-au adus pe acesta nu doar in atentia echipei nationale Under 21, ci si in vizorul unor grupari din primele doua esaloane ale fotbalului romanesc. Nicolae Grigore – Meserie, viceprimarul comunei Dor Marunt, incearca in aceste zile sa-l ia pe fotbalist de la Modelu si sa-l duca la o formatie de unde ar putea ajunge mult mai usor sa castige bani.
„Cea mai clara oferta este de la Gloria Buzau. Modelu ii pune bete in roate. Si Dinamo il vrea pe baiat. Florin Bratu, de la echipa a doua, s-a interesat de jucator. Mihai Teja, care antreneaza echipa mare, il stie de la tineret si il vrea la ei. Problema este ca Modelu ii pune bete in roate fiindca ei detin doar 30% din cota de transfer, in vreme ce diferenta de 70% este a noastra”, a declarat Meserie.
Viceprimarul comunei Dor Marunt este cel care conduce echipa locala de fotbal si a explicat cum au decurs pana acum negocierile cu oficialii campioanei judetene. „Au venit in vara si i-am intrebat daca au bani pentru transfer si au spus ca nu au. Atunci le-am zis ca jucatorul pleaca gratis de la noi numai daca 70% din banii ce se vor obtine din vanzarea lui Penita vor ajunge la Dor Marunt. Au fost de acord cu aceasta clauza si am semnat actele. Acum se dovedeste ca Modelu nu este firma serioasa. Le-am spus ca le dau 10.000 de lei pentru Penita numai sa-l lase sa plece gratis si Victor Neagu nu a fost de acord cu aceasta oferta. Baiatul asta va pleca la o echipa din Liga I chiar din aceasta iarna. Cand le-am dat jucatorul le-am spus acest lucru, dar n-au vrut sa-mi dea dreptate”, a explicat Nicolae Grigore. 
Pe langa Gloria Buzau si Dinamo Bucuresti, de serviciile lui Petre Penita, 21 de ani, se mai intereseaza Otelul Galati, CF Braila, FC Brasov si Unirea Slobozia. In 2013 el a fost desemnat de oamenii de fotbal din judetul Calarasi drept cel mai bun jucator din Liga Tractoristilor.

Comments are closed.