SPORT — 22 ianuarie 2015 at 10:45

"Penita e ca Banel Nicolita, cade casa pe el"

by

Avantul Dor Marunt si Inainte Modelu se afla in razboi deschis din cauza transferului lui Petre Penita. Oficialii echipei campioane sunt acuzati de catre omologii lor de la Borussia ca se opun unui transfer al jucatorului la o formatie de unde ar putea castiga mult mai multi bani.
Nicolae Grigore – Meserie, viceprimarul comunei Dor Marunt, considera ca mijlocasul modelenilor poate avea o cariera la fel de spectaculoasa precum cea a lehlianului Valentin Lemnaru, care acum evolueaza la Universitatea Cluj-Napoca.
Diferenta dintre atacantul care anul trecut s-a luptat pentru titlul de golgheter al Ligii I si cel mai bun jucator al Ligii Tractoristilor in 2013 este insa una uriasa. In primul rand, trebuie spus ca Lemnaru a facut junioratul la Sportul Studentesc, in vreme ce Penita a batut mingea pe maidan, fara ca cineva sa-l invete lovirea balonului sau pozitionarea in teren. De asemenea, Lemnaru, la varsta lui Penita, avea deja in CV cateva zeci de goluri in Liga a 3-a, acolo unde a evoluat pentru Poli Timisoara, Dunarea Calarasi si Dinamo II Bucuresti. In schimb, despre Penita se poate spune, asa cum zice chiar Victor Neagu, abia a dat doua pase la Modelu si deja multi il vad departe.
Si inca un lucru deosebit de important pentru cei care viseaza sa se imbogateasca de pe urma mijlocasului aflat acum sub comanda lui Jose Valeriu Petrescu. Lemnaru, care este cotat in acest moment la 850.000 de euro, a jucat in cariera sa la 9 echipe, dar s-au obtinut bani din vanzarea sa o singura data. Acest lucru s-a intamplat in 2011, atunci cand Pandurii Tg. Jiu a platit celor de la Universitatea Cluj-Napoca 100.000 de euro. La acel moment, lehlianul avea insa deja 14 meciuri in Liga I si doua goluri marcate, dupa ce mai jucase in esalonul secund in 74 de partide, reusind sa inscrie de 26 de ori. Prin comparatie, Penita se poate lauda doar cu 13 meciuri in Liga a 3-a si patru goluri.
In acest moment, situatia de conflict dintre Dor Marunt si Modelu poate fi detensionata doar de catre Iulian Iacomi, primarul orasului Lehliu Gara, cel care a contribuit enorm la ascensiunea lui Valentin Lemnaru. „Cei de la Dor Marunt spun ca Penita are oferte. Daca este asa, atunci e bine ca baiatul sa plece, dar deocamdata eu stiu ca nu e nimic concret. Nicu Grigore mi-a zis ca a vorbit cu Dinamo si cu Gloria Buzau. Nu mi-a spus cine l-a sunat de aceste echipe, a zis ca nu mai stie cum ii cheama pe cei care l-au sunat. Penita este un baiat amarat, este ca Banel Nicolita, cade casa pe el. Daca va avea vreo oferta clara de undeva, nu cred ca vor fi probleme cu transferul lui. Voi discuta cu nea Sandu Dobre, primarul de la Modelu, care este om de calitate, si sunt convins ca se va ajunge la o intelegere pentru ca baiatul asta sa ajunga sa castige si el bani din fotbal, sa-si poata face un rost in viata”, a declarat edilul din Lehliu Gara.

Comments are closed.