SPORT — 16 ianuarie 2015 at 06:59

Qatarul a invins Brazilia la campionatul mondial

by

Qatarul a debutat cu dreptul, joi, la Campionatul Mondial de handbal masculin pe care îl organizează până pe 1 februarie, graţie victoriei reuşite cu scorul de 28-23 în faţa formaţiei Braziliei, la Doha, în Grupa A.
Lusail Multipurpose Hall (LMH), o structură ultramodernă care a costat 300 de milioane de dolari, a fost aproape plină (15.300 locuri) la ceremonia de deschidere, una spectaculoasă şi demnă de Jocurile Olimpice sau Cupa Mondială, la scară redusă, potrivit AFP. Qatarul şi-a dovedit cu această ocazie abilităţile organizatorice, în perspectiva Cupei Mondiale de fotbal din 2022.
Echipa gazdă, antrenată de spaniolul Valero Rivera, campion mondial în 2013, cu echipa ţării sale, a reunit o serie de jucători de origine străină, precum portarul Danijel Saric, Zarko Markovic, Borja Vidal, Goran Stojanovic, Eldar Memisevic, Rafael Capote, Bertrand Roine etc.
Brazilia, vicecampioana Americii, a fost condusă tot meciul, iar ultima sa zvâcnire s-a consumat în minutul 52, când diferenţa de pe tabelă a fost de doar un gol, 21-20. Din Grupa A mai fac parte Spania, Belarus, Slovenia şi Chile.

Comments are closed.