SPORT — 14 ianuarie 2015 at 09:42

Maine va incepe Campionatul Mondial

by

A 24-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal masculin va debuta joi în Qatar (15 ianuarie – 1 februarie), cu participarea a 24 de echipe repartizate în 4 grupe, într-o competiţie în care marile favorite se anunţă Franţa, campioana olimpică şi europeană en titre, Spania, campioana mondială en titre, şi Danemarca, vicecampioană mondială şi europeană.
Este pentru a doua oară în istoria competiţiei, când Mondialul se dispută în Orientul Mijlociu, după Egipt în 1999. Dintre echipele prezente în Qatar, Franţa şi Suedia sunt cele mai laureate la Mondiale, cu câte patru titluri în palmares.
Alte forţe, precum Suedia, Polonia, Croaţia şi Germania, vor juca rolul de outsider la această competiţie, desfăşurată la Doha în trei arene: Al-Sadd – 7.700 locuri; Duhail – 5.550 locuri şi Lussail – 15.300 locuri.
Iată componenţa grupelor:
Grupa A: Spania, Slovenia, Qatar, Belarus, Brazilia, Chile;
Grupa B: Croaţia, Bosnia, Macedonia, Austria, Tunisia, Iran;
Grupa C: Franţa, Suedia, Algeria, Cehia, Egipt, Emiratele Arabe Unite;
Grupa D: Danemarca, Polonia, Rusia, Argentina, Bahrain, Germania;
Primele patru clasate în fiecare grupă avansează în faza eliminatorie, optimi de finală, care au loc pe 25 şi 26 ianuarie, urmate de sferturile de finală (28 ianuarie), semifinale (30 ianuarie), finala mare şi finala mică pe 1 februarie.

Comments are closed.