SPORT — 12 ianuarie 2015 at 17:56

Alexandru Dedu: "Sunt mandru de baieti"

by

Alexandru Dedu a salutat calificarea naţionalei de tineret la CM 2015 de handbal masculin din Brazilia şi promite susţinerea federaţiei, astfel ca tricolorii să beneficieze de cele mai bune condiţii de pregătire pentru turneul final ce va avea loc între 19 iulie şi 2 august.
”După 10 ani, ne-am calificat din nou la CM de tineret. Dar cum ne-am calificat! Eliminând vicecampioana mondială en titre, Croaţia, şi o echipă a Sloveniei, care după părerea mea, este mai bună decât cea a Croaţiei. Adică 2 echipe foarte puternice la nivelul acesta de vârstă în Europa. Impresionante sunt unitatea echipei şi modul de abordare a jocului, un lucru de care sunt foarte mândru, şi este meritul celor 2 antrenori şi al băieţilor care au înţeles mesajul că cel mai important lucru este să joci sub tricolor. Sunt mândru de ei şi o să abordăm cu toată seriozitatea, noi ca federaţie, programul de pregătire al acestei echipe, ca să ne ducem şi să ne batem la CM din Brazilia’‘, a declarat Alexandru Dedu pentru AGERPRES.
Dedu a evitat un pronostic pentru Mondiale, dar speră o evoluţie cât mai bună şi cu acelaşi spirit de luptă, arătat la turneul de calificare de la Piteşti. ”Nivelul este foarte ridicat la această categorie de vârstă. Noi am rupt de ceva timp relaţiile cu lumea bună la masculin, dar dăruirea băieţilor, faptul că mulţi dintre ei joacă în Liga naţională, faptul că avem un Dan Racoţea care joacă în Liga Campionilor, mă face să am speranţe. Vom dubla acest lucru cu o pregătire bună şi cu meciuri foarte tari, cu adversari puternici până la turneul final. Nu pot să fac un pronostic, dar mergem încrezători spre Rio”, a adăugat Dedu.
După 38-20 cu Bulgaria, 23-23 cu Croaţia şi 27-26 cu Slovenia, România a câştigat grupa a şasea a preliminariilor, cu 5 puncte (+19), urmată de Croaţia, 5 p (+17), Slovenia, 2 p, Bulgaria, 0 p.

Comments are closed.