Special — 5 ianuarie 2015 at 17:50

"Steluta Ivanciu se va intoarce in Romania"

by

Povestea Stelutei Ivanciu, minora din Calarasi care a fugit de acasa dupa ce s-a indragostit de Codrin Adrian Stan, este demna de un roman. Cuscrii inca nu reusesc sa se inteleaga. Mare pacat. Mai nou, a inceput o adevarata arta a santajului, o strategie pe care o practica ambele tabere. Iubirea dintre cei doi tineri pare ca este stransa in menghina, iar toata lumea asteapta cu sufletul la gura ca sa afle deznodamantul.
Marian Ivanciu, tatal Stelutei, este foarte suparat ca cumnatii sai, Gheorghe si Alexandru Nicolae, care locuiesc in Germania. Cei doi au incercat sa convinga autoritatile statului german ca nepoata lor nu trebuie sa se mai intoarca in Romania. „Celor care mi-au dorit mie raul, le doresc doar sa fie atat de fericiti pe cat am fost eu de suparat de cand a plecat fata mea de acasa”, a declarat, cu lacrimi in ochi, capul familiei Ivanciu.
Dupa vacanta prilejuita de Sarbatorile de Iarna, autoritatile publice locale si-au reluat de astazi activitatea. Doinita Nicolae conduce Directia Judeteana pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului si face public finalul povestii. „Noi am desfasurat o ancheta. Angajatii nostri au lucrat chiar si in perioada Sarbatorilor de Iarna. Am inaintat documentele colegilor nostri de centru, care se ocupa acum, alaturi de Ministerul de Externe, de repatierea minorei. Steluta Ivanciu se va intoarce in Romania peste zece zile sau cel mult doua saptamani. Aceasta este procedura. Alta solutie nu exista. Parintii fetei au cerut ca fata sa nu ramana in Germania si asta se va intampla. Statul german nu are nici o putere in acest caz. Vorbim despre un cetatean roman, un cetatean care se supune legilor din Romania”, a declarat Doinita Nicolae.
Despre ceea ce va urma dupa repatrierea Stelutei Ivanciu vorbeste tot sefa DJASPC Calarasi. „Cand va ajunge in tara, noi vom merge si o vom lua de la aeroport si o vom duce la centrul nostru de plasament, unde va fi consiliata de catre un psiholog. Acelasi lucru se va intampla si cu familia ei. Noi speram sa-si doreasca sa mearga acasa, insa daca ea nu vrea acest lucru, va putea sa ramana la noi pana la varsta de 18 ani. Parintii pot merge la Politie pentru a obtine un ordin prin care baiatului cu care a fugit din tara sa nu i sa permita sa se mai apropie de fata. Daca va sta la noi, nu mai are cum sa plece in Germania pentru va fi supravegheata pana la varsta de 18 ani. In cazul in care doreste sa stea acasa la ea, atunci nu mai este responsabilitatea noastra. Noi speram ca ea sa intoarca la familia ei. Nu a plecat de acolo pentru ca era batuta, nu a plecat vanata de acasa ori cu urme de violenta, a plecat pentru ca s-a indragostit.”
Catalina Ivanciu, sora cea mare a Stelutei Ivanciu, considera ca tatal sau nu trebuie denigrat. „Sora mea este inconstienta. Parintii ii vor bine. O sa-i treaca indragosteala si o sa-si dea seama. Atunci o sa vina la tata. Ea nu trebuie sa faca din tantar armasar. Tot ce a declarat ea este o minciuna. Tatal nostru ne-a vrut bine si ne-a oferit tot ce am vrut. Ei niciodata nu o sa-i fie nicaieri mai bine ca acasa. Ea ce vrea acum? Sa-i desparta pe mama si pe tata ca sa faca ea ce vrea? Sa nu o mai puna nimeni sa-si faca curatenie in casa? Sa nu o mai puna nimeni sa invete? Ea vrea doar sa se plimbe cu fel si fel de baieti, sa fumeze si poate chiar sa se drogheze. Sa stea prin baruri numai si numai cu oameni dubiosi? Nimeni nu ii vrea binele mai mult decat mama si tata. Sa faca bine si sa vina acasa. Nu face bine ca minte. Tata si-a rupt camasa si pantofii ca sa o aduca pe ea inapoi. Cei care au luat-o pe Steluta ar face bine sa isi vada de treaba lor pentru ca ei nu au trecut prin ce am trecut noi. Ii rog sa nu mai minta. Sa le fie rusine!”, afirma Catalina Ivanciu.
www.sportcalarasean.ro v-a informat despre disparitia elevei de la Liceul Economic si a prezentat zi de zi amanunte despre ceea ce se petrece cu toti actorii implicati. Acum, pentru ca lucrurile sunt clare, se cuvine sa le multumim zecilor de mii de oameni care s-au interesat de soarta celor doi amorezati pe internet. Ce se intampla mai departe, nu mai reprezinta un subiect demn de interesul public. Discutiile vor continua pe Facebook, in grupul Free Steluta!

Comments are closed.