Special — 1 ianuarie 2015 at 15:56

Emotionant! Rudele au vizitat-o pe Steluta!

by

Mariana Ivanciu, mama fetei de 16 ani care a disparut de la Calarasi la data de 22 decembrie, rupe tacerea. Casatorita de 21 de ani cu Marian, aceasta sustine ca fiica sa nu avea nici un motiv ca sa fuga de acasa si asteapta ca autoritatile statului roman, in colaborare cu cele ale statului german, sa ii aduca fiica acasa.
„Eu am gresit in vara ca m-am luat dupa Steluta si am plecat la mama, la Ciocanesti. Ce a spus acea femeie despre sotul meu nu a fost deloc adevarat. Ea a mancat bataie o singura data, atunci cand nu ne-a spus ca a ramas corigenta la doua materii. Nu avea nici un motiv ca sa plece de acasa. Noi asteptam ca sa vina inapoi in Romania si sa stam de vorba cu ea, sa aflam ce a fost in mintea ei”, a declarat Marian Ivanciu.
Sotul sau, Marian, recunoaste ca a fost autorul unor acte de violeta, dar sustine ca acestea nu au fost niciodata iesite din comun. „Ca orice parinte, eu am incercat sa-mi controlez toate fetele. E adevarat ca am mai lovit-o, dar asta pentru ca ea niciodata nu asculta. A ramas corigenta la doua materii, apoi a incercat sa bage raca intre mine si mama ei, sa ne strice familia. I-am interzis sa mai umble cu anumite fete care o invatau doar de rau, ii dadeau sa fumeze. Am prins-o cu minciuna. Nu se poate considera insa o victima deoarece tot timpul am fost alaturi de ea, nu se poate plange ca nu i-am dat bani ca sa se imbrace, i-am cumparat tableta si smartphone, am avut grija de ea asa cum am stiut eu mai bine”, afirma tatal fugarei.
Despre o eventuala retragere a plangerilor pe care le-a depus la Politie nici nu vrea sa auda. „Astept ca Steluta sa vina acasa. Aseara am vorbit cu ginerele meu si i-am zis ca atunci cand fata va fi trimisa cu avionul in Romania sa se urce si el in masina impreuna cu parintii lui si sa vina la Calarasi ca sa stam de vorba. O sa ma pregatesc asa cum trebuie, vreau sa-i omenesc, o sa ne punem la masa cu totii, voi aduce si cativa martori, ca sa nu avem discutii mai tarziu”, spune Marian Ivanciu.
Intre timp, in Germania, Steluta se bucura nu doar de dragostea iubitului sau, Codrin Adrian Stan, alaturi de care a fugit din tara inainte de Craciun, ci si de cea a rudelor sale. Astazi, fata a fost vizitata de catre unchii sai, Gheorghe si Alexandru Nicolae, din comuna Ciocanesti. Cei doi locuiesc la Stuttgart si au mers la Saarbruken impreuna cu familiile, incercand sa o faca pe nepoata lor sa se simta cat mai in siguranta departe de Calarasi. „Am fost la Steluta pentru ca este parte din familia noastra si e normal sa o vizitam. Nu o putem lasa acolo singura. Este inchisa, nu este deloc bine. Orice om isi doreste sa fie liber. Noi nu putem face nimic pentru ca Steluta sa fie scoasa de acolo. Daca tatal ei considera ca asa e mai bine, ca fata lui sa fie inchisa, noi ce sa facem? Am inteles ca ar putea sa mearga la scoala aici, sa stea inchisa in continuare si sa fie libera doua ore pe zi. Totul depinde insa numai de tatal ei, dar fata nu vrea sa se mai intoarca in Romania”, explica Gheorghe Nicolae, frate cu mama Stelutei.
Parintii lui Codrin Adrian Stan insista in continuare ca parintii fetei sa vina in Germania pentru a se convinge ca Steluta Ivanciu s-a indragostit de un baiat bun, care se bucura de tot sprijinul familiei. „Mamaia si unchii Stelutei au facut tot ce le este in putere ca s-o ajute. Au luat legatura cu noi, dar nu pot face mai mult. Au incercat sa o ia sub tutela lor, cerand permisiunea tatalui ei, dar acesta nu vrea sub nici o forma. Mama Stelutei nu are nici o putere. Tatal fetei vrea sa demonstreze ca are orgoliu. Ne-a spus ca daca isi va retrage plangerea trebuie sa plateasca 100 de milioane de lei vechi, noi ne-am oferit sa-i dam acesti bani, dar nu vrea si gata. Ambii copii au gresit, dar acum trebuie sa luptam ca sa ajungem la un final fericit. Am fost de acord ca noi sa platim biletele de avion si cazarea la hotel pentru parintii Stelutei, dar acestia nu vor sa vina in Germania ca sa rezolvam toate problemele”, marturiseste Dora, mama lui Codrin Adrian Stan.
Cornel Stan, tatal baiatului de care eleva Liceului Economix s-a indragostit nebuneste pe internet, nu ia in calcul o vizita la Calarasi pentru a rezolva problema inainte ca fiul sau sa incapa pe mana autoritatilor statului roman. „Nu va fi nimeni inchis. In plus, nu pot sa ma duc la Calarasi daca nimeni nu m-a invitat”, spune cel care isi doreste sa poarte o discutie cat se poate de barbateasca cu tatal Stelutei Ivanciu. Toate discutiile despre situatia tinerei de 16 ani care a disparut de la Calarasi la 22 decembrie le gasiti pe Facebook, in grupul Free Steluta!

Comments are closed.