Special — 24 decembrie 2014 at 18:48

Noutati despre rapirea Stelutei Ivanciu

by

Dupa doua zile in care nu s-a stiut nimic despre Steluta Ivanciu, adolescenta in varsta de 17 ani care a disparut pe 22 decembrie din Calarasi, astazi tatal si sora elevei de la Liceul Economic au primit cateva semnale de la mezina familiei.
www.sportcalarasean.ro a publicat un articol despre aceasta rapire aseara. Subiectul nu este unul cu vreo legatura cu sportul calarasean, dar in preajma Sarbatorilor de Iarna trebuie sa fim mai buni si sa ajutam cu tot ce putem. Publicul acestui site nu este tocmai mic, motiv pentru care am folosit aceasta „locomotiva” pentru ca un numar cat mai mare de oameni sa stie de disparitia Stelutei Ivanciu. Cititorii au reactionat senzational. Calarasenii sunt suflete mari, in fata carora merita sa iti scoti palaria. Cei care s-au interesat de soarta acestei tinere au fost atat de multi incat serverul s-a blocat.
A zbarnait tot Facebook-ul astazi despre Steluta Ivanciu. Pentru ca www.sportcalarasean.ro sa functioneze, stirea a fost stearsa de pe site si publicata pe Facebook. Informatia a reusit sa se propage suficient de mult incat de dimineata, un pic dupa ora 8:00, tatal victimei sa primeasca un sms de la fiica sa in care aceasta ii reprosa faptul ca foarte multa lume a aflat despre disparitia ei de acasa prin intermediul retelei de socializare, motiv pentru care ea va avea probleme. „Este foarte bine ca s-a aflat. Asa avem sanse mai mari ca sa o gasim. Nu puteam sa stau cu mainile in san. As fi avut remuscari toata viata”, a declarat tatal tinerei.
Dupa-amiaza, Steluta Ivanciu a trimis un nou mesaj catre familie, afirmand ca a reusit sa scape din mainile rapitorilor si se afla intr-o masina cu o batrana care o aduce inapoi la Calarasi. Postul de televiziune Antena 1, in Observatorul de la ora 19:00, a difuzat o stire despre rapirea calarasencei, finalul fiind unul fericit. Doar povesti de adormit copii.
In jurul orei 20:30, sora sa, Camelia Ivanciu, a fost sunata de la un numar de Germania de catre o femeie care sustinea ca este cumnata celui cu care Steluta s-ar afla in drum spre Germania. Aceasta a incercat sa linisteasca familia victimei, afirmand ca fata nu a fost rapita, ci a plecat impreuna cu un anume Adrian Codrin, din Bacau, din tara. Mai intai cei doi au incercat sa treaca granita pe la Nadlac, insa nu au reusit sa-i induplece pe vamesi deoarece Steluta este minora si nu poate parasi Romania fara acordul scris al ambilor parinti. Politistii de frontiera nu au mai fost la fel de vigilenti la una dintre vamile mici din vestul patriei sau au preferat sa inchida ochii in schimbul unei mici atentii.
Informatiile existente pana acum nu duc catre o rapire, ci spre o fuga a tinerei. S-ar putea spune ca cel care este acum impreuna cu Steluta Ivanciu in drum spre Germania nu este un rapitor de meserie din moment ce ii permite fetei sa comunice cu familia prin sms-uri si isi „deleaga” rudele sa o sune pe sora tinerei alaturi de care sustine ca isi cauta fericirea in Occident.
In acest moment, lucrurile par simple, insa nu e deloc asa. Sa nu le dorim nici macar celor mai mari dusmani sa traiasca cosmarul de care are parte acum familia Ivanciu. Pentru a-i indupleca pe politisti, rapitorii, in cele mai multe cazuri, se prefac ca sunt prosti tocmai pentru a-i trimite pe piste false pe oamenii legii. Nimeni nu stie cu certitudine ca cele afirmate de catre persoana de sex feminin care a vorbit astazi cu sora Stelutei sunt adevarate.
La cei 17 ani ai sai, Steluta Ivanciu poate fi considerata o credula, iar cel alaturi de care s-ar afla acum si despre care se cunoaste ca ar avea 19-20 este posibil sa fie un teribilist din moment ce a venit special din Germania la Calarasi ca sa se vada cu o adolescenta cu care a dialogat pana la momentul intalnirii, pe 22 decembrie, doar pe Facebook. Acesta ar fi un scenariu fericit, insa nimeni nu isi permite sa zambeasca pana cand tanara nu se va intoarce acasa.

Comments are closed.