SPORT — 22 decembrie 2014 at 10:27

Johannson, cel mai bun handbalist din Estonia

by

Pivotul Martin Johannson, vicecampion în 2014 cu Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, a fost desemnat cel mai bun handbalist al Estoniei în acest an, potrivit site-ului oficial al clubului. Pentru desemnarea câştigătorilor, federaţia baltică a luat în calcul atât opiniile specialiştilor, cât şi rezultatele unui sondaj online realizat în rândul fanilor. Printre cele cinci nominalizări la secţiunea ”handbalistul anului” s-a numărat şi coordonatorul de joc al Ştiinţei, Mikk Pinnonen.
”Sunt onorat şi bucuros să primesc un astfel de titlu, fără îndoială. Mă face să mă gândesc la toate zilele în care am muncit şi mă face fericit. Dar nu pentru asta fac tot ceea ce fac. Urmăresc altfel de rezultate şi un alt tip de succes şi continui să muncesc din greu pentru a le atinge. Premiul primit acum reprezintă doar un semn de apreciere, în sensul că şi alţi oameni văd eforturile pe care le depun”, a spus Martin Johannson.
În acest an, Johannson a primit şi banderola de căpitan al echipei naţionale a Estoniei, precizează sursa amintită. ”Sigur că, din cauza unor motive nefericite, am avut mai puţini rivali la titlul de Ťcel mai bun handbalistť, pentru că vedetele noastre şi cei mai talentaţi jucători au fost accidentaţi în cea mai mare parte a anului. Dar asta nu mă face pe mine mai puţin important, desigur. Sper ca toţi colegii mei să se însănătoşească repede şi să muncească din greu pentru a-mi lua titlul anul viitor, pentru că eu cu siguranţă voi munci ca să-l păstrez. Iar atunci când menţinem un nivel ridicat al competiţiei dintre noi, sper să avem rezultate bune şi cu echipa naţională”, a mai spus Martin Johannson.
Johannson (29 ani) este la al doilea sezon alături cu Ştiinţa Bacău, echipă cu care şi-a trecut în palmares medalia de argint în Liga Naţională 2013-2014, a disputat o finală de Cupa României şi două Supercupe. Handbalistul estonian a adunat până acum 57 de meciuri oficiale la Ştiinţa, atât pe plan intern, cât şi internaţional.

Comments are closed.