SPORT — 22 decembrie 2014 at 13:27

Aici sunt banii dumneavoastra!

by

Fotbalul calarasean a trait momente dramatice in toamna acestui an. AJF Calarasi a ramas fara bani, motiv pentru care arbitrii au fost nevoiti sa oficieze o etapa fara sa li se plateasca baremul de arbitraj. Stampila forului fotbalistic judetean a fost reparata la timp, astfel ca oamenii care impart dreptatea in Liga Tractoristilor si Categoria Remorca si-au recuperat rapid banii si au inceput sa fie din nou platiti pentru munca deosebita de periculoasa ce o presteaza doar pentru binele sportului rege.
2014 a fost un an plin de zbucium in fotbalul calarasean. Doru Dinca a devenit presedinte, punand capat unei domnii de 8 a lui Bratu Cataros. In timp, seful forului fotbalistic judetean s-a debarasat de toti oamenii care i-au fost in echipa in campania electorala si a ramas doar impreuna cu Patriarhul Daniel.
Asociatia Judeteana de Fotbal Calarasi nu este una saraca. Asta pentru ca fiecare leu este pretuit si dramuit cum se poate mai bine. Pana si arbitrii se gandesc sa faca economie, motiv pentru care si-au organizat banchetul de sfarsit de an in Bulgaria, unde este mai ieftin si mai bine. Un loc la masa bogatilor la sud de Dunarea a costat mai putin decat un barem de arbitraj in Liga Tractoristilor. Arbitrul Ion Fenghea, cunoscut in lumea fotbalului calarasean drept „Ucigasul de Sarmale”, a publicat pe Facebook un album foto delicios, care s-a bucurat de un succes nebun in randul jucatorilor, antrenorilor si conducatorilor de echipe din judet.
Nu a fost singurul party organizat sub egida AJF Calarasi la sfarsitul acestui an. Vineri seara, Restaurantul „La Salcii” a fost gazda unei petreceri la care au luat parte toti greii din fotbalul local. Cheful nu s-a intins foarte tarziu, toata lumea plecand catre casa cu mult timp inainte de miezul noptii, semn ca nimeni nu isi permite sa petreaca prin carciumi de lux in vreme ce majoritatea echipelor din judet si-au organizat banchetele de final de an adapostindu-si jucatorii prin vestiare.
Din pacate, Doru Dinca nu a reusit sa schimbe fata AJF Calarasi. In loc sa apere interesul echipelor, forul fotbalistic judetean este sindicatul arbitrilor. Seful fotbalului calarasean trebuie sa inteleaga ca nici el si nici Patriarhul Daniel nu isi incaseaza lefurile din banii fluiericilor, ci din cei ai echipelor care platesc foarte scump participarea in Liga Tractoristilor sau Categoria Remorca.
De cand Motanu este sef la Baza Navrom, Comisia de Disciplina din cadrul AJF Calarasi a dictat amenzi in valoare totala de 55.680 de lei. Asta inseamna ca echipele din judet, pe langa taxe pentru vize, transferuri si alte minuni, care insumeaza anual un pic peste un miliard de lei vechi, mai baga in forul fotbalistic judetean inca o jumatate de miliard de lei vechi.
La inceputul anului, atunci cand s-a facut proiectia bugetara pentru 2014, mai are nevoie de circa 10.000 de lei pentru ca toate cheltuielile sa fie acoperite. Comisia de Disciplina, formata din Auras Dumitru, Mihai Stroe si Daniel Tutuianu, a obtinut un „bacsis” de cinci ori mai mare. Neavand voie sa faca profit datorita statului sau, AJF Calarasi trebuie sa intoarca acum banii catre echipe. Nu sub forma de cash, ci sub forma de echipament, asa cum a promis Motanu in campania electorala. Daca nu se intampla asta, inseamna ca echipele si-au ales gresit presedintele. Fotbalul calarasean produce bani, dar nu pentru cei care il practica, asa cum ar fi normal, ci doar pentru cei care il pastoresc. Penajul subtire cu cheltuiala se tine.
 
 
 

Comments are closed.