SPORT — 16 decembrie 2014 at 12:39

Michael Kraus, convocat la echipa nationala

by

Michael Kraus, absent în ultimele meciuri internaţionale din cauza unor probleme cu Agenţia naţională antidoping, a fost rechemat de selecţionerul Dagur Sigurdsson pe lista lărgită de 28 de jucători, în perspectiva Mondialelor-2015 de handbal masculin, programat între 15 ianuarie şi 1 februarie în Qatar.
Kraus, campion mondial 2007, care evoluează la Goeppingen (prima divizie germană), a fost suspendat provizoriu pe 21 iulie, după ce a absentat de 3 ori de la controale antidoping inopinate timp de 18 luni. Federaţia germană (DHB) anunţase la sfârşitul lunii august că jucătorul a fost exonerat, întrucât a demonstrat că nu era de vină pentru absenţa de la controlul din 20 noiembrie 2013″.
În timpul audierii, Kraus, 30 de ani, a precizat că nu a auzit soneria locuinţei, iar controlorul nu a exclus că aceasta ar fi fost stricată, a explicat DHB. Selecţionerul urmează să reducă la 18 lotul pe 22 decembrie, pentru a începe pregătirea de 4 zile dinainte de Crăciun, iar selecţia finală va avea 16 jucători. Pe 4 şi 5 ianuarie sunt prevăzute 2 meciuri contra Islandei, apoi alte 2 teste cu Cehia, pe 9 şi 10 ianuarie.
Germania, care nu a reuşit să se califice pe teren, a beneficiat de o invitaţie a Federaţiei internaţionale (IHF) pentru a participa la Mondial, unde va juca cu Bahrein, Argentina, Polonia, Danemarca şi Rusia.

Comments are closed.