SPORT — 10 decembrie 2014 at 11:02

Pandurii tot mai spera la calificarea in play-off

by

Preşedintele secţiei de handbal masculin Energia Târgu Jiu, Doru Geamănu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că o victorie în meciul cu HC Vaslui dă speranţe echipei la o calificare în play-off-ul Ligii naţionale, chiar dacă echipa e în acest moment în subsolul clasamentului. În ceea ce priveşte prima parte a campionatului, Doru Geamănu a afirmat că rezultatele au fost nesatisfăcătoare şi din cauza numărului mare de jucători accidentanţi.
„Dacă câştigăm la Vaslui, sperăm la play-off, cu toate că şansele, teoretic, sunt mici. Dar dacă câştigăm la Vaslui, se dovedeşte că echipa noastră este în revenire de formă, dovedeşte că poate să acumuleze mai multe puncte în returul campionatului, dovedeşte că începutul de campionat a fost un accident, poate şi din cauza multiplelor accidentări de la începutul campionatului. Din cauza lipsei de omogenitate în rândul jucătorilor prin numărul mare de jucători străini care au fost, a trebuit să treacă o perioadă lungă până să se închege această echipă, până relaţiile de jos să se formeze şi echipa să înceapă să se exprime aşa cum s-a exprimat în ultimele etape, adică bine”, a precizat Geamănu.
 
El a declarat că o nouă victorie, care ar fi cea de-a patra consecutiv, ar aduce un moral mai bun jucătorilor şi o altfel de abordare în returul campionatului. „A fost un an foarte greu, mai ales din cauza că începutul de campionat a fost foarte greu, cu rezultate total nesatisfăcătoare pentru noi. Am reuşit pe final să dregem cât de cât busuiocul cu aceste trei victorii în ultimele două etape şi meciul de Cupa României. Plecăm cu gândul că câştigăm meciul cu Vaslui, nu numai pentru că ne-ar aduce trei puncte, poate şi pentru că ne-ar aduce un nou ascendent moral, ar fi a patra victorie consecutivă. Aceste trei puncte câştigate la acest meci contează foarte mult pentru ce se va întâmpla în continuare în rândul echipei noastre, atât din punct de vedere al numărului de puncte acumulate, cât şi în ceea ce priveşte moralul, încrederea jucătorilor în propriile forţe. Dacă vom câştiga acolo, cu siguranţă că vom aborda altfel returul de campionat”, a spus preşedintele secţie de handbal. Meciul HC Vaslui – Energia Târgu Jiu, din etapa a 15-a a Ligii Naţionale de Handbal Masculin se va disputa sâmbătă, 13 decembrie, începând cu ora 18,00.

Comments are closed.