SPORT — 5 decembrie 2014 at 09:11

Centura de Aur la box pe semicerc, la Constanta

by

Liga Tractoristilor este in vacanta, dar nu ducem dorul evenimentelor de pe maidanele judetului. Atmosfera este intretinuta de meciurile din Liga Nationala de handbal masculin. Astazi, in ultima partida a etapei a 14-a, HCM Constanta s-a impus pe teren propriu in fata Dunarii Calarasi, scor 23-22.
Gazdele au condus la pauza cu 12-10, insa calarasenii au avut puterea sa revina in fata campioanei, astfel ca in minutul 42 au ajuns sa conduca cu 15-14. Formatia de pe Litoral a luat atitudine si s-a ajuns ca in minutul 57 tabela sa arate 23-19. Dunarea nu s-a predat, iar in minutul 59 scorul a devenit 23-22, moment in care in sala s-a iscat o bataie generala intre componentii celor doua formatii.
Portarul gazdelor, Rudi Stanescu, s-a aratat deranjat de jocul dur al oaspetilor si de aici pana la un schimb de amabilitati, cu pumni si cu picioare, a fost doar un pas. Handbalul este un sport de contact, care ajunge sa fie practicat de ghiolbani daca arbitrii nu intervin la timp. Daca fluiericii isi fac treaba asa cum trebuie nu se mai ajunge ca jucatorii sa se antreneze in timpul meciurilor de handbal pentru Centura de Aur la box.
Incidentul de astazi, de la Constanta, a fost unul deosebit de violent, dar nu este singular. In editia precedenta a Ligii Nationale, campioana Romaniei a trait un episod asemanator la meciul cu Dinamo Bucuresti. Atunci s-au dictat santiuni foarte dure. Dinamovistul Savenco, de exemplu, a luat o suspendare lunga cat un post bisericesc. Acum a fost scos din sarite Rudi Stanescu, un portar caruia ii sare foarte greu mustarul, care a si primit cartonas rosu, alaturi de constanteanul Toma si calaraseanul Gurkovsky.
Tensiunea a atins cote inalte, spectatorii au vrut sa profite de moment si sa intre pe teren pentru a lua parte la bataie, dar s-au oprit la timp. Calarasiul a avut ultimul atac, dar portarul Popescu s-a opus egalarii. Repriza a doua a meciul de box de astazi se va desfasura la 17 decembrie, in Sala Polivalenta din Calarasi.
11

Comments are closed.