SPORT — 26 noiembrie 2014 at 15:01

Penita si Tenea nu s-au facut de ras la lot

by

La finalul editiei 2012-2013, Petre Penita a fost ales cel mai bun jucator din Liga Tractoristilor. In vara acestui an, Ionut Tenea a devenit campion judetean de juniori cu Unirea Manastirea. Inainte de startul actualului sezon, cei doi jucatori au facut pasul spre Liga a 3-a. Penita a fost inregimentat la Inainte Modelu, iar Tenea s-a intors la Dunarea Calarasi.
Evolutiile celor doi tineri jucatori in cel de-al treilea esalon au fost evidentiate de catre toata lumea, iar la inceputul acestei saptamani Penita a participat la o actiune de selectie a echipei nationale Under 21, in vreme ce Tenea a fost prezentat la sedintele de pregatire ale lotului Under 19. Dupa doua zile de antrenamente, astazi au avut loc jocurile scoala la Buftea.
Tenea a jucat titular la „nationala” Under 19 si nu s-a facut deloc de ras. Nici nu a rupt norii, dar acest lucru a fost de-a dreptul imposibil din moment ce nici unul dintre coechipierii sai nu a rupt gura targului. Calaraseanul a evoluat ca fundas dreapta intr-un sistem 4-4-2, a avut si cateva incursiuni in ofensiva, dar a avut de suferit din cauza faptului ca ceilalti jucatori nu i-au pasat niciodata atunci cand jocul a cerut-o.
Penita, care cu o zi inainte jocului scoala a facut febra, a fost rezerva si a jucat numai 30 de minute. Atat cat a fost pe teren, mijlocasul celor de la Inainte Modelu a trimis patru centrari in careul advers, dar numai una a fost reusita. La fel ca in cazul lui Tenea, nici Penita nu a fost jucat pe calitatile sale. Fundasul dreapta alaturi de care modeleanul a evoluat in banda dreapta nu i-a pasat niciodata.
Prezenta lui Tenea si Penita la o actiune a loturilor nationale este cat se poate de benefica pentru intreg fotbalul calarasean. Ei sunt acum la cele doua reprezentante ale judetului Calarasi in Seria C2, dar trebuie sa tinem cont de faptul ca pasul pe care au reusit sa il faca in numai sase luni este unul urias. In sezonul trecut erau in Liga Tractoristilor, alergau pe camp, printre cornaci, iar acum au ajuns sa primeasca telegrame de convocare din partea FRF. O nota proasta pentru Dunarea  Calarasi si Inainte Modelu. Nici unul dintre cele doua cluburi nu si-au trimis vreun reprezentant astazi la Buftea, acolo unde s-au desfasurat jocurile scoala. Tenea si Penita aveau nevoie de sustinere, dar au fost abandonati. Convocarea lor la lot s-ar fi putut transforma intr-o aventura daca ar fi fost nevoiti ca de la Mogosoaia, acolo unde au fost cazati, ar fi trebuit sa plece cu maxi-taxi catre Bucuresti.

Comments are closed.