SPORT — 25 noiembrie 2014 at 08:10

Un nou caz Haldan se poate intampla in Calarasi

by

In fotbalul calarasean nu exista limita de jos. Ne-am imaginat cu toti ca mai rau decat ca pe vremea lui Bratu Cataros nu se poate, dar ne-am convins in cateva luni ca oamenii aflati acum la conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal Calarasi nu cunosc Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice din Romania.
Sambata vor avea loc meciurile din cadrul optimilor de finala ale Cupei Romaniei – Memorialul Tache Ionescu. Au fost programate urmatoarele dueluri: Steaua Radovanu – Victoria Chirnogi, CS Budesti – CSM Oltenita, Dinamo Sarulesti – Progresul Fundulea, Victoria Dragos Voda – Victoria Lehliu Gara, Avantul Pietroiu – Agricola Borcea, Atletic Dorobantu – Venus Independenta, Zarea Cuza Voda – Spicul Roseti, Unirea Spantov – Unirea Manastirea.
A doua zi, duminica, vor avea loc partidele din cadrul etapei a 13-a din Categoria Remorca – Seria A. Astfel, Unirea Spantov, CS Budesti si Atletic Dorobantu au fost obligate de catre AJF Calarasi sa dispute doua meciuri in doua zile consecutive. Asa ceva nu s-a intamplat niciodata in fotbalul calarasean. Este anormal, inuman si neregulamentar.
Spantov, Budesti si Dorobantu sunt echipe alcatuite din niste tarani care bat mingea doar in ziua jocului. Nu fac antrenamente, cantonamente sau alte chestii exotice pentru fotbalul calarasean. In conditiile in care jucatorii acestor formatii se vitaminizeaza cu vin de buturuga si fac refacere la „pacanele”, efortul pe care acestia il vor depune la sfarsitul saptamanii va fi unul supraomenesc. Jocul de fotbal este solicitant.
AJF Calarasi se joaca cu focul in acest moment. La nivel mare, jucatorii se plang ca nu pot da randament daca sunt nevoiti sa joace din trei in trei zile. Si vorbim despre un fotbal adevarat, cu fotbalisti, nu cu tractoristi, unde se face pregatire fizica, exista recuparare si vitaminizare, iar la masa nu se mananca shaorma sau mici, ca in Categoria Remorca.
In 2000, Catalin Haldan a murit pe terenul de la Oltenita pentru ca organismul sau a cedat dupa ce Dinamo a jucat meciuri amicale, in compania unor formatii modeste, din doua in doua zile. Mircea Dan, reprezentantul echipelor din Liga Tractoristilor in Comitetul Executiv, a fost arbitrul partidei disputate de catre „caini” contra celor de la Navol si inca i se mai ridica parul cand isi reaminteste de acele momente cumplite. Haldan a fost un fotbalist de echipa nationala, care nu a rezistat in fata unor adversari de mana a treia. Sambata si duminica vor fi dueluri intre jucatori cu calitati modeste, care nici macar nu fac vizita medicala. Nu trebuie sa ne ferim de adevar, dar medicii care stampileaza legitimatiile de joc nici macar nu stiu cum arata cei pentru care gireaza cu parafa. Fereasca Dumnezeu ca vreunul dintre cei care vor fi nevoiti sa joace doua meciuri in doua zile sa moara pe teren! Va fi numai vina celor de la AJF Calarasi.
Pe langa caracterul inuman al deciziei ce a stat la baza programarii unor meciuri din Cupa Romaniei – Memorialul Tache Ionescu cu o zi inaintea etapei din Categoria Remorca, mai exista si o incalcare grava a ROAF. Regretatul presedinte al forului fotbalistic judetean se invarte acum in mormant afland ce se intampla prin fotbalul calarasean. Se putea macar ca intr-o competitie care poarta numele lui „nea Tica” sa se dea dovada de respect fata de competitori si de regulamentul.
Articolul 11 – Programarea jocurilor – din Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice Judetene spune foarte clar ca intre doua jocuri oficiale ale aceleasi echipe – cu exceptia turneelor finale si zonale de juniori – se lasa in mod obligatoriu cel putin o zi de pauza in cazul in care si cel de al doilea joc se disputa pe teren propriu si cel putin doua zile in cazul in care unul dintre jocuri se disputa in deplasare.
Asta inseamna ca daca Spantov, Budesti si Dorobantu au meci sambata, ele mai pot juca un meci oficial abia luni. Ilie Lemnaru, delegatul echipei Unirea Slobozia, formatie care evolueaza in Liga a 2-a, confirma acest lucru. „Daca un jucator are meci sambata si joaca, a doua zi, duminica, nu mai are drept de joc”, afirma oficialul ialomitean. Aceeasi varianta este confirmata si de catre Victor Neagu, presedintele clubului Inainte Modelu, din Liga a 3-a.
Jucatori precum cei din Categoria Remorca au nevoie de odihna pentru a putea juca fotbal, dar AJF Calarasi ii stoarce ca pe niste rufe abia scoase din masina de spalat. Incalcarea ROAF este evidenta in acest moment si demonstreaza din nou faptul ca cei care conduc fotbalul calarasean nu cunosc regulamentele. Deja ne-am obisnuit cu acest lucru. Am scapat de dracu si am dat de ma-sa. Aceasta este situatia.
Nicaieri in Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice din Romania nu scrie ca un jucator senior are dreptul de a evolua in doua partide oficiale daca intre acestea s-au scurs 24 de ore. Doru Dinca – Motanu, presedintele AJF Calarasi, are obligatia sa intervina la timp si sa-i ceara protejatului sau, Daniel Stefan – Gascanu, de la Compartimentul de Competitii, sa invete regulamentul. Ne intoarcem iarasi la Nita Miron, care spunea ca acum este mai rau decat pe vremea lui Bratu Cataros. Daca Spantov, Budesti si Dorobantu vor juca si sambata si duminica, iar ii vom da dreptate.
Articolul 11 – Programarea jocurilor
1. Jocurile oficiale se programează de forul competent în etape săptămânale sau intermediare, astfel:
a) în zilele de vineri, sâmbătă, duminică – etapele săptămânale din campionatul Ligii I.
Jocurile din Liga I pot fi programate şi în zilele de luni, cu respectarea următoarelor condiţii:
– în săptămâna respectivă nu sunt programate jocuri ale echipelor naţionale de seniori sau de tineret;
– în ziua de joi premergătoare etapei, sunt prevăzute jocuri ale echipelor româneşti, în deplasare, în competiţiile europene.
b) în zilele de sâmbătă, ora 11,00 – etapele săptămânale din campionatul Ligii a 2-a;
c) în zilele de vineri sau sâmbătă – etapele săptămânale din campionatul Ligii a 3-a;
d) în zilele de sâmbătă – etapele din campionatele de juniori A şi B, cu excepţia echipelor de juniori ale cluburilor din Liga a 2-a, care pot juca duminica, în temeiul unei cereri scrise adresate Departamentului Competiţii, cu minim 10 zile înainte de programarea iniţială a etapei;
e) în zilele de duminică – etapele din campionatul feminin. Cu acordul ambelor echipe, etapele din campionatul feminin pot fi programate şi sâmbăta;
f) în zilele de marţi, miercuri sau joi – etapele intermediare din campionatul Ligii I, jocurile din Cupa României şi cele din campionatul feminin şi campionatele de juniori A, A-județean și B ;
g) în zilele de marţi sau miercuri – etapele intermediare din campionatul Ligii a 2-a şi Ligii a 3-a. În funcţie de programul de transmisii televizate al jocurilor FRF sau LPF pot programa jocurile în timpul zilei sau în nocturnă.
2. Între două jocuri oficiale ale aceleaşi echipe (cu excepţia turneelor finale şi zonale de juniori), se lasă în mod obligatoriu cel puţin o zi de pauză – în cazul în care şi cel de al doilea joc se dispută pe teren propriu – şi cel puţin două zile în cazul în care unul dintre jocuri se dispută în deplasare;
3. În ultima etapă a campionatului, jocurile echipelor din aceeaşi categorie sau eşalon valoric vor fi programate în mod obligatoriu în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, cu excepţia jocurilor care nu influenţează câştigarea campionatului/promovarea, calificarea în competiţiile europene sau retrogradarea, acestea putând fi programate în alte zile şi la alte ore;
4. Jocurile oficiale din cadrul campionatelor Ligii I şi Ligii a 3-a şi cele din etapele intermediare ale Ligii a 2-a se programează, de regulă, la următoarele ore:
– luna iulie şi august: ora 18:00;
– luna septembrie: ora 17:00;
– luna octombrie: ora 15:00;
– luna noiembrie: ora 14:00;
– luna decembrie: ora 14:00;
– luna februarie: ora 14:00;
– luna martie: ora 15:00;
– luna aprilie: ora 17:00;
– luna mai şi iunie: ora 18:00.
5. Jocurile din campionatele din campionatele de juniori A, A-județean, şi B se programează în cuplaj de la orele 12, 00 şi 14, 00.
6. Programul jocurilor oficiale (stadionul, ziua, ora de începere) se afişează pe site-ul FRF (www.frf.ro), pe cel al CCA (www.frf-cca.ro) sau pe cel al LPF (www.lpf.ro), după caz, cu minim 3 zile înaintea datei de desfăşurare. În calculul termenului intră şi ziua afişării şi ziua în care este programat jocul (exemplu: pentru etapele programate sâmbăta afişarea se face cel mai târziu în ziua de joi).
7. Afişarea programului jocurilor oficiale în condiţiile prevăzute la alineatul precedent constituie informare oficială a cluburilor interesate, arbitrilor şi observatorilor.

No Comments

  1. ce incompetenti…ar trebui sa se sesizeze si frf-ul…puteau foarte bine sa le programeze meciurile celor 3 echipe din onoare miercuri…sa fi jucat miercuri in cupa..