Special — 24 noiembrie 2014 at 15:08

Nu poate exista sport fara copii si juniori

by

Olteniteanul Dan Ionescu nu este un nebun, ci un om care iubeste sportul in cel mai sanatos mod cu putinta. Nu cred ca exagerez daca spun ca este singurul jucator de rugby din judetul Calarasi. Daca mai este si altcineva, cu atat mai bine. „Daca nu iubesti sportul, daca nu face parte din tine si din viata ta, daca nu ai pasiune, poti sa ai miliarde de-ti crapa buzunarele… Fara copii si juniori, sportul nu poate exista!”, a scris olteniteanul pe Facebook.
In acest moment, CSM Oltenita este pe primul loc in Liga Tractoristilor cu o echipa formata din foarte multi bucuresteni. Lucrul acesta nu este tocmai sanatos. Degeaba esti cel mai bun daca localnicii stau pe margine si se uita. Un club sanatos are in spate multe grupe de copii si juniori.
„Eu imi doresc 5-6 echipe de fotbal ale scolilor generale, cate una pentru grupele claselor V – VI si VII-VIII, cate una a liceelor, cu competitii la nivel municipal, turnee etc. Cu acest mod de organizare sunt angrenati in sport peste 225 de elevi doar la fotbal. Daca facem si echipe de rugby, de handbal, baschet sau volei, putem ajunge la peste 1.300 de elevi de varste diferite angrenati in sport. Doar asa putem spune ca avem sport in localitate, cand copiii si tinerii sunt implicati”, mai spune Ionescu.
In urma cu 95 de ani a luat fiinta Universitatea Cluj-Napoca. „Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoşi. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria naţiunii; nu speculă, ci jertfă”, a fost crezul rostit atunci de academicianul Iuliu Hatieganu. 
Cand vorbim despre un sistem sanatos in ceea ce priveste sportul, trebuie sa vorbim despre copii si juniori. Fara ei, nu putem discuta despre eficienta. Dan Ionescu este un idealist, multi spun ca dorintele sale nu pot fi puse in practica, insa daca nici macar nu incerci sa atingi perfectiunea vei ajunge sa sfarsesti in mediocritate.

No Comments

  1. Ma bucur ca mai exista oameni cu asemenea gandire in judetul Calarasi. Bravo domnule Ionescu, sincere felicitari.

  2. Cand vine vorba de copii si juniori „marile echipe din judet” se plang de situatia finaciara precara. Trebuie doar sa vrei putin mai mult. .Felicitari domnule Ionescu!