SPORT — 24 noiembrie 2014 at 06:15

HCM Constanta, victorie in Cupa EHF

by

În meci-tur contând pentru turul 3 al competitiei continentale intercluburi EHF la handbal masculin, sâmbătă, la Constanţa, campioana României, HCM Constanţa a învins cu scorul de 27-21 (12-14) formatia norvegiană Elverum. Returul este programat sâmbăta viitoare, în Norvegia.
Echipa masculină de handbal Stiinta Municipal Dedeman Bacău a pierdut, sâmbătă seara, în deplasare, în faţa formatiei daneze Team Tvis Holstebro, în primul meci al turului trei al Cupei EHF, cu scorul de 32-27 (16-14). A fost un meci în care vicecampionii României au jucat în cea mai mare parte a timpului de la egal la egal cu handbaliştii echipei gazdă, diferenta făcându-se ca urmare a celor cinci eliminări dictate de arbitri cehi împotriva formatiei băcăuane, în timp ce contra gazdelor nu au dictat nicio asemenea sanctiune.
,,Sunt convins că putem să recuperăm peste o săptămână la Bacău diferenta din jocul tur, încredere ce îmi este dată de evolutia din teren. Handbaliştii noştri au jucat foarte bine, mai ales în prima repriză. Sper să reedităm evolutia în creştere a echipei, dar şi să beneficiem de un arbitraj corect”, a declarat pentru Agerpres Puiu Ciobanu, managerului clubului băcăuan. Cel mai bun jucător de la Ştiinţa a fost în jocul din Danemarca conducătorul de joc, estonianul Mikk Pinnonen, autorul a zece goluri.
Echipa masculină de handbal HC Odorhei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Challenge, duminică, după ce a dispus de formaţia engleză Cambridge HC cu scorul de 43-21 (21-10), pe teren propriu, în manşa secundă a turului al treilea al competiţiei. Komporaly şi Kuzmanoski au marcat câte 6 goluri pentru harghiteni, Mihalcea a reuşit 5, Ramba – 4, Orban – 3, Rusia – 3, Sipos – 3, Szasz – 3, Talas – 3, Ferenczi – 2, Konya – 2, Majnov – 2, Onyejekwe – 1.
Pentru oaspeţi au înscris Garcia Costa – 8 goluri, Majoros – 6, Albuquerque – 2, Bentz – 2, Barber – 1, Briant – 1, De Almeida Seco – 1. Sâmbătă, în prima manşă, jucată tot la Odorheiu Secuiesc, formaţia antrenată de Vlad Caba s-a impus cu 35-14.

Comments are closed.