SPORT — 24 noiembrie 2014 at 09:44

Arbitrul Adrian Vasile a fost batut la Frasinet

by

Unirea Frasinet si Unirea Spantov s-au unit atat de tare intre ele incat au incheiat la egalitate, scor 3-3, partida desfasurata ieri pe islazul din Lunca Mostistei. Gazdele au punctat nu doar la fotbal, ci si la sporturi de contact, acolo unde l-au folosit pe arbitrul Adrian Vasile drept sac de box.
Spectatorii si-au facut incalzirea in minutul 63, atunci cand l-au fugarit pe arbitrul asistent Gigi Ionita, dupa ce acesta a oprit o actiune de atac a gazdelor, semnalizand un offside. Pentru ca mai avea un cartonas galben in urma unui fault din prima repriza si pentru ca a protestat vehement la decizia arbitrului, Nicusor Anghel, de la Frasinet, a fost eliminat de pe terenul de joc pentru cumul de cartonase galbene. Nemultumit, jucatorul gazdelor a incercat sa-si faca dreptate singur, dar a fost tinut in frau de catre oamenii de ordine.
Acesta a fost doar inceputul calvarului. In minutul 89, la scorul de 3-2, arbitrul Adrian Vasile, din Chirnogi, a dictat penalty pentru formatia oaspete. Imediat, spectatorii au intrat pe teren, iar delegatul celor de la Frasinet, Florin Neculae, l-a lovit cu pumnul in figura pe „centralul” partidei. Cu un ochi vanat, arbitrul a avut puterea sa permita executarea loviturii de pedeapsa pe care a dictat-o, oaspetii au egalat la 3, dupa care circul s-a incheiat.
Incidentele de la Frasinet nu sunt intamplatoare. Terenul de fotbal din Lunca Mostistei nu este ingradit. Singurele „utilitati” sunt cele doua porti. In plus, arbitrul Adrian Vasile isi merita soarta. In prima etapa, dupa un meci pe care l-a arbitrat la Budesti, a intocmit un raport suplimentar dupa o discutie pe care a avut-o cu Olivian Capra, care la acea vremea facea parte din comisia ce trebuia sa se ocupe de delegarile arbitrilor la meciurile din campionatul judetean.
In acel document, „centralul” a prezentat felul in care se arbitreaza la Budesti, descriind faptele de violenta ale echipei lui Costica Sima. Cateva saptamani mai tarziu, Vasile s-a razgandit si a afirmat ca nimic din cele scrise in acel raport suplimentat nu este adevarat, punand totul pe seama presiunilor pe care Olivian Capra le-ar fi facut asupra sa. Ca urmare, la Budesti se impart flori adversarilor la incalzire, arbitrii ajung in oras cu o zi inaintea meciului, iar spectatorii aplauda si incurajeaza cu sportivitate ambele echipe din teren. Nici vorba de presiuni asupra arbitrilor, amenintari la adresa echipei oaspete sau alte treburi de genul asta. In conditiile in care Adrian Vasile s-a razgandit si spune ca la Budesti cresc panselute, atunci nu trebuie sa se mire ca si-a luat-o in freza la Frasinet, ba chiar trebuie sa accepte ca pumnul pe care l-a primit ieri in figura nu reprezinta altceva decat o consecinta a lasitatii sale.
Arbitrilor de la Oltenita nu le-a placut cu Nicolae Eftene ca lider zonal pentru ca le impunea nu doar sa nu primeasca bani care nu li se cuvin, ci si sa nu mai mearga la bautura dupa meciuri. Au vrut sa fie lasati in pace, sa faca ce vor si au ajuns sa fie calcati in picioare, sa primeasca meciuri mai putine si mai proaste. Asa le trebuie. Acelasi Adrian Vasile care a mancat bataie ieri la Frasinet a fost la „centru” la meciul dintre Unirea si Sarulesti, scor 3-3, atunci cand a fost batut „asistentul” Valentin Toma, fiul lui Cornel Toma, viceprimarul comunei Spantov. Cand nu te mananca palma stanga, dar tu iti doresti sa incasezi, atunci ajungi sa incasezi, numai ca ceea ce primesti este bataie. Asta pentru ca taranii stiu sa scarpine doar cu pumnul.
Categoria Remorca, Seria A, etapa a 12-a, rezultate: Belciugatele – Curcani 2-2, Frasinet – Spantov 3-3, Nana – Mitreni 3-2, Frumusani – Budesti 2-2, Luica – Dorobantu 5-3, Soldanu – Ulmu 1-1, Razvani – Plataresti 3-6.

No Comments

  1. La frasinet nu se poate juca fotba decât box , nu se poate ca briga de arbitri sa nu poată sa își facă datoria din cauza gazdelor care la fiecare decizie intra pe teren sa ii bată

  2. Sincer nu ma mira deloc faptul ca acel arbitru a luat bataie.La meciul cu Unirea 3-3,noi am protestat si chiar am vrut sa iesim de pe teren.Nu se poate ca spectatorii sa fie lasati in spatiul de joc si cand ne arbitreaza acasa ii trimite mereu dupa gard.Maniera lui de arbitraj este mereu de a enerva ambele echipe,acel asistent din cauza lui a luat bataie.A enervat asa de tare pe toata lumea incat acei spectatori s-au razbunat pe asistent.Eu nu zic ca o face voit,ci mai degraba este un arbitru foarte slab,iar in teren are mereu o atitudine aroganta fata de jucatori(numai cand te uiti la el te enerveaza,e genul de om pe care il bati gratis)

  3. Nu ma mira faptul ca acest arbitru a luat bataie la acest meci , deoarece acest individ a arbitrat si meciul dintre Viitorul Plataresti si Unirea Spantov si a fluierat tot in aceeasi directie ca si la Frasinet si anume Spantov ,meciul incheindu-se cu victoria oaspetilor .
    Atunci a scapat , acum nu a mai avut noroc .

  4. Tu ai vazut meciul de la frasinet da comentezi , cu ce va dezavantajat la plataresti ? Voi la plataresti ați luat 2 goluri de la jumătea terenului