SPORT — 19 noiembrie 2014 at 11:48

"Avem nevoie neaparat de o victorie"

by

Conducătorul de joc al echipei de handbal masculin Energia Târgu Jiu, Andrei Enache, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că jucătorilor le este greu să treacă peste momentul în care se află, cu o singură victorie în 11 meciuri disputate, menţionând că echipa are nevoie de o victorie în meciul cu Minaur Baia Mare programat sâmbătă în Liga naţională. Enache a afirmat că este foarte dificil ca jucătorii de la Energia să joace 50-60 de minute la nivel înalt, din cauza numărului mare de accidentanţi.
„Dacă cineva mi-ar fi spus la începutul campionatului că înainte de finalul turului cu o etapă vom avea trei puncte, i-aş fi spus că e nebun probabil, cred că fiecare dintre noi, din componenţii echipei, ne aflăm pentru prima dată în situaţia de a câştiga un meci din unsprezece, stăm şi noi de vorbă şi efectiv nu ne vine să credem. E greu şi pentru noi să trecem peste acest moment, care este un moment psihologic, şi am avea nevoie neapărat de o victorie, chiar dacă Baia Mare e o echipă foarte puternică, cred că pleacă cu prima şansă, dar, după cum aţi văzut şi în meciurile cu Dinamo, nu cred că ne vom da la o parte, vom juca tot ce putem noi. E greu să joci în 8-9 oameni un meci întreg, când toate echipele schimbă, dar asta nu mai contează acum. Cu siguranţă la ora meciului noi o să fim 100% şi o să dăm 100% pe teren, ca să reuşim să câştigăm”, a spus jucătorul.
El a declarat că o victorie cu HCM Minaur Baia Mare ar ridica moralul echipei, spunând că jucătorii trebuie să dea cel mai bun randament în teren.
„Putem să câştigăm toate trei meciurile care urmează, putem să le şi pierdem, putem să câştigăm doar două… Important e să le luăm pas cu pas, cred că dacă am reuşi o victorie cu echipa din Baia Mare pentru noi ar fi o încărcătură foarte puternică şi, cu siguranţă, lucrurile se vor schimba, dar asta rămâne de văzut după meci. Fizic stau foarte bine, n-am nicio problemă acum. În toate meciurile toţi au jucat 50 de minute minim şi atunci când joci pe atac 50-60 de minute, plus apărare, e normal ca randamentul oricărui jucător să nu mai fie cel de la începutul meciului, dar asta practic nu contează, noi trebuie să găsim soluţiile şi să facem în aşa fel încât să dăm randamentul cel mai bun”, a precizat Andrei Enache. Partida Energia Târgu Jiu – HCM Minaur Baia Mare, din etapa a 13-a a Ligii Naţionale de Handbal Masculin, se va disputa sâmbătă, 22 noiembrie, începând cu ora 18,00, la Sala Sporturilor din Târgu-Jiu.

Comments are closed.