SPORT — 27 octombrie 2014 at 04:23

"Vrem sa le dam multe celor de la Chirnogi"

by

Nascut chiar de ziua Frantei, 14 iulie, Ciprian Hartescu (33 de ani) a devenit cunoscut in fotbalul calarasean dupa ce anul trecut a fost unul dintre oamenii cheie ai celor de la Inainte Modelu intr-un sezon care s-a incheiat cu promovarea in Liga a 3-a. Din vara s-a mutat la CSM Oltenita, acolo unde este pregatit de catre Virgil Bogatu, cel alaturi de care a lucrat si in urma cu un an, la Modelu. Sambata, in meciul cu Independenta, a marcat golul de 2-0 si a reusit sa aduca linistea in tabara oltenitenilor. Nu este un jucator oarecare. A imbracat tricoul unor formatii fruntase din Bucuresti si din Ilfov, a evoluat si pentru formatia de tineret a Otelului Galati, unde a fost coleg cu Ghionea, Cernat si Buteseaca. Primele contacte cu fotbalul calarasean le-a avut atunci cand a fost legitimate la Progresul Fundulea si, mai apoi, la Victoria Chirnogi, in Liga a 3-a.
Ciprian, a fost Venus Independenta mai buna decat va asteptati?
Ciprian Hartescu: Daca era vremea mai buna, scorul ar fi fost mai mare. Nu am jucat niciodata pe o vreme ca cea de sambata. La pauza, 10 baieti plangeau in vestiar si spuneau ca nu mai vor sa intre pe teren. Atunci m-am ridicat in picioare si le-am zis ca o sa-I batem cu 2-0 pe cei de la Independenta si asa a fost. Borbely nu a avut doua ocazii tot meciul. De la ei, singurul care a miscat a fost Turcu. S-a cunoscut atunci cand a intrat. Noi am ratat foarte mult. Eu i-am acordat o atentie sporita lui Borbely. Am jucat cu patru oameni pe linia de fund, iar la mijloc eu si cu Porumbel am respectat perfect sarcinile defensive. Le-am blocat jocul foarte bine cu Porumbel, care i-a facut marcaj foarte bine lui Voinescu de fiecare data cand mingea era la ei. Am lucrat foarte mult la tabla.
Ce a facut diferenta?
I-am batut datorita pregatirii fizice. Stiam ca vor pica in repriza a doua. Terenul a fost foarte greu.
Urmeaza meciul cu Fundulea acum. Va mai puteti concentra?
Fundulea este una dintre cele mai bune echipe. Alearga mult. Mie imi este frica de Fundulea, am spus de la inceputul campionatului. Sunt mai periculosi decat Ciocanesti, Independenta sau Chirnogi. Joaca fotbal, paseaza, sunt cuminti. Cei de pe margine sunt galagiosi. Intotdeauna dau vina pe arbitru.
Va mai poate ajunge cineva din urma acum, cand aveti sapte puncte avans?
Nu suntem campioni. In primavara vom avea meciuri grele in deplasare, la Manastirea, Ciocanesti si Independenta. Suntem pregatiti sa castigam toate meciurile. Vrem sa mai aducem 4 jucatori la iarna si sa mergem in cantonament. Am inteles ca déjà s-a rezolvat problema cantonamentului. In retur, toata lumea o sa joace mai tare cu noi pentru ca suntem Oltenita, suntem pe primul loc si toti se vor mobiliza impotriva noastra.
Chirnogiul va poate incurca?
Ei au jucatori cu experienta, care au jucat in Liga a 3-a, au rezultate bune in ultima perioada, dar noi vrem sa le dam multe celor de la Chirnogi. Va fi un adevarat derby. Speram ca vremea sa fie frumoasa. Sunt convins ca stadionul o sa fie plin.
Care este obiectivul echipei?
Nu ne-am propus promovarea, dar ni s-a spus ca daca vom ajunge in Liga a 3-a nu va fi nici o problema sa continuam si acolo. Noi, jucatorii, vrem sa castigam toate meciurile ca sa ne luam banii. Din punctul asta de vedere, la Oltenita nu sunt probleme. Salariile s-au dat mereu mai devreme decat ni s-a promis, iar in fiecare marti ni se plateste prima de victorie. Nu exista nici un fel de presiune. Ni s-a spus ca nu vor fi problem nici daca vom rata promovarea. Oamenii de aici lucreaza acum la reabilitarea bazei sportive. Se lucreaza la vestiare, se reface tribuna si urmeaza sa fie facuta pista de atletism. In curtea stadionului vor fi amenajate cateva terenuri sintetice.
Care e diferenta din Modelu de anul trecut si Oltenita de acum?
Am jucat in Cupa Romaniei la Curcani, am castigat la diferenta mare, iar cei de acolo ne-au spus ca avem echipa mai buna decat cea care a fost la Modelu anul trecut. Eu cred totusi ca la Modelu am avut echipa mai buna, dar anul acesta campionatul este mai slab ca cel de anul trecut. Noi avem 12-13 jucatori, se simte cand facem o schimbare. Dar eu sunt increzator. Am jucat cu Rapid intr-un moment in care nu eram pregatiti din punct de vedere fizic si am reusit timp de 60 de minute sa ii anihilam.Cat am putut sa stam in picioare, nu s-au apropiat de poarta noastra. Noi am avut doua ocazii prin Anghel si Ghita. Nu ne putem compara cu Rapid pentru ei beneficiaza de alte conditii, dar pentru noi inseamna ceva ca am reusit sa le tinem piept mai mult de o ora.
Ce parere au oltenitenii despre rezultatele voastre de pana acum?
La fiecare meci au fost 900 sau o mie de spectatori. Cu Independenta, daca nu eram vremea atat de rea, cred ca ar fi fost 2.000 de oameni. Mie daca imi dadeai bani nu stateam sa ma uit la meciul asta, atat de frig a fost. Portarul de la Independenta a iesit de pe teren pentru ca nu mai putea sa stea in poarta, atat de frig a fost.
Dintre jucatorii de acum, cati ar putea juca pentru Oltenita in Liga a 3-a?
Toti! Eu am vorbit cu oameni care ne-au vazut anul trecut la Modelu. Ne-au spus ca daca ramaneam acolo si mai aduceau doar jucatorii Under 21, acum eram fara problem in primele trei echipe din Liga a 3-a.
De ce nu ai ramas la Modelu?
A plecat Petre Ungureanu primul. Apoi am hotarat sa plec si eu. Imediat, nu am stat pe ganduri. N-am plecat cu cearta, chiar am vorbit cu primarul de acolo si am stabilit sa ne respectam in continuare. Nu am avut nici un fel de problem acolo. Cel mai bine m-am inteles cu domnul Bancu. Daca nu veneam la Oltenita, ma duceam la Roseti, la dumnealui. Este un om deosebit.
Care este fotbalistul tau preferat?
Mi-a placut intotdeauna de Pancu. Eu sunt rapidist adevarat. Indiferent de ceea ce se intampla, eu tot cu Rapid tin. Daca echipa ajunge in Liga a 4-a, eu ma duc si le spun ca accept sa joc gratis. Ca stil de joc, imi place insa de Bourceanu. Este pe acelasi post cu mine.

No Comments

  1. Domnule Hartescu fiți corect in declarații si amintiți ca in prima repriza nu a-ti ajuns o data la poarta daca va egalam nu se știe cum ieșea si apropo de vreme daca terenuri era uscat cred ca marți casieria era închisă nu mai arunca baliverne ca le dai lu chirnogi multe ca o sa plingi o sa va bata chirnogi pentru ca ești așa sigur.

  2. Sa nu le dati multe ca anul trecut…..cu chirnogi o sa aveti prima infrangere..

    • Ce ne-ati facut in cupa la retur e putin ce o sa va facem noi . Turul asta il terminam fara infrangere