Special — 21 octombrie 2014 at 10:22

Maine se anunta traseul Turului Frantei

by

Turul ciclist al Frantei 2015 va fi prezentat maine la Paris, pentru a 102-a editie a unei curse care va fi favorabilă cătărătorilor, dar al cărei traseu este tinut secret cu străşnicie, pentru a nu răpi surpriza. Primele lovituri de pedală vor fi date de pluton pe 4 iulie, la Utrecht, iar „pe surse” s-a aflat că editia 2015 va cuprinde şi o trecere pe legendarul Alpe d’Huez, chiar cu o zi înainte de defilarea finală pe Champs Elysees.
Deocamdată, organizatorii au confirmat doar primele două zile din Olanda (ţară care găzduieşte Marele Start pentru a şasea oară), un contratimp de aproape 14 kilometri pentru început, la Utrecht, apoi etapa care va sosi pe marele dig de la Zeeland, unde vântul, dacă va bate ca de obicei, riscă să creeze mari probleme în special grimpeurilor, „cavaleria uşoară” a plutonului. După aceste două etape, din cele 21 în total, cicliştii şi caravana vor fi transferaţi în Belgia, la Anvers, pentru o sosire din regiunea Liege-ului.
Restul sunt speculaţii, apărute mai ales în presa locală, care a mirosit pregătirile, dar şi pe speculaţii. Nu vor lipsi, potrivit acestora, Normandia, Bretania, din nordul Franţei, în prima săptămână, dar se caută în continuare modalităţile în care organizatorii vor include oarece dificultăţi, pentru a nu transforma o prima săptămână de cursă în lungi pregătiri pentru finaluri cu sprinteri aduşi „în trenuleţe”.
În a doua săptămână, inevitabil, va veni muntele înalt, într-o ruptură radicală, fără îndoială, faţă de partea iniţială. „Vor fi două extreme”, a zâmbit, complice, unul dintre organizatori, fiind vorba de cele două clasice porţii muntoase, în ordinea, acum, Pirinei urmaţi de Alpi, cele două masive de neocolit ale Turului.
Ceea ce a mai transpirat cu o zi înainte de prezentare este că la ceremonia de la Palatul Congreselor din Paris, de miercuri, vor fi prezenţi primii trei din Turul 2014 (Nibali, Peraud, Pinot), dar vor lipsi doi favoriţi ai ediţiei precedente, Froome şi Contador. Alte media îi dau, totuşi, prezenţi, ca şi pe sprinterii Mark Cavendish şi Marcel Kittel.

Comments are closed.