SPORT — 19 octombrie 2014 at 17:41

Stiinta Bacau, victorie pe final de meci

by

Echipa masculină de handbal Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău s-a calificat în turul al III-lea al Cupei EHF după ce a învins duminică formaţia olandeză OCI Lions cu scorul de 28-26 (15-15), în Sala Sporturilor, într-un meci contând în deplasare pentru băcăuani, în manşa secundă a turului doi.
Ştiinţa câştigase şi primul meci, cu 34-29 (17-14), sâmbătă, tot în Sala Sporturilor din Bacău.  În partida retur, până în minutul 53, oaspeţii, antrenaţi de o femeie, Monique Tysterman, au condus în permanenţă cu unu sau două goluri, cea mai mare diferenţă consemnându-se în minutul 47, 23-20 OCI Lions.
Băcăuanii, cu o apărare în degringoladă şi opt ratări de pe semicerc, au căzut pradă atacurilor a doi jucători oaspeţi aflaţi într-o formă excepţională, Luc Steins, coordonator de joc, autor a cinci goluri, şi interul Joris Baart, handbalişti foarte tineri, 19, respectiv 22 de ani. Finalul meciului a trezit însă orgoliul gazdelor, care în ultimele două minute au înscris trei goluri câştigând partida şi reuşind astfel să mai salveze ceva din onoarea de favoriţi.
Cele mai multe goluri au fost marcate pentru Ştiinţa de Rotaru şi Josep Masachs, câte 5, iar de la oaspeţi, Pejovic, Steins, Heijnen şi Baart au fost cei mai buni marcatori, cu câte cinci golcuri. În turul III al Cupei EHF este calificată direct campioana ţării, HCM Constanţa, care ratase accederea în grupele Ligii Campionilor, dar şi formaţia Potaissa din Turda care a învins pe teren propriu, sâmbătă, echipa italiană Junior Fasano, cu scorul de 39-26 (18-10), după ce săptămâna trecută în Italia s-a impus la limită, cu 28-27 (12-11). Tragerea la sorţi va avea loc în data de 21 octombrie, la Viena.

Comments are closed.