SPORT — 18 octombrie 2014 at 19:28

Chirnogi, buldozerul lui Adrian Cristea

by

Considerat un derby datorita pozitiilor avute de cele doua formatii in clasament, meciul dintre Dunarea Ciocanesti si Victoria Chirnogi nu a reprezentat altceva decat un galop de sanatate pentru echipa vizitatoare. Elevii lui Adrian Cristea s-au impus cu scorul de 6-2, dar diferenta de pe tabela de pe marcaj putea fi mult mai mare.
Gazdele au ars precum un foc de paie. Repede si fara putere calorica. Adrian Oprea – Motorina a executat prost o lovitura libera, mingea a lovit bara si a iesit in afara terenului de joc. Era minutul patru si meciul parea ca incepe promitator pentru Dunarea Ciocanesci, numai ca Victoria nu s-a lasat intimidata si a inceput sa isi arate rapid coltii. Deacu a fost aproape de gol in minutele 5 si 7, dupa care Florea a lovit bara in minutul 16. Jucatorii lui Cornel Ticu erau in corzi, dar golul intarzia sa apara. Manea s-a inscris si el pe lista ratangiilor in minutul 26, cand nu a fost in stare sa marcheze singurul cu portarul advers. Un minut mai tarziu, Viorel Nastase – Baterie a deschis scorul printr-un sut plasat, din interiorul careului, la capatul unei actiuni purtate de catre coechipierii sai pe flancul stang.
Ciocanesti a avut o tresarire de orgoliu in minutul 32, dar Alexandru Marin a trimis peste poarta, din 3 metri, o minge venita din lateral. Unei echipe antrenate de catre Adrian Cristea i-a fost intotdeauna usor sa practice un fotbal spectacolus din moment ce tehnicianul chirnogenilor a pus mereu accent atat pe pregatirea fizica, dar si pe relatiile de joc. Acest lucru s-a vazut in finalul primei reprize, atunci cand Alin Tene, considerat de multa lume drept cel mai bun jucator din Liga Tractoristilor, a punctat de doua ori. La fiecare gol al mijlocasului crescut de Rapid Bucuresti s-a vazut ca Victoria practic un joc pe culoare, cu trasee bine definite, greu de contracarat de o formatie dezordonata precum cea intalnita astazi.
Gazdele au reclamat offside la golul de 0-2, se poate sa fie indreptatite sa protesteze, dar dupa prestatia avuta de catre echipa sa astazi Cornel Ticu nu are voie sa deschida gura. Elevii sai, la un meci pe teren propriu, intr-un derby pentru locul al treilea, au jucat ca niste domnisoare, iar ca drept dovada in sprijinul acestei afirmatii sta faptul ca Dunarea a primit un singur cartonas galben pe toata durata partidei. Toate reusitele oaspetilor au venit la capatul unor faze in care jucatorii gazdelor nu au fost altceva decat jaloane.
Inceputa de la scorul de 0-3, repriza a doua a  fost tot la discretia chirnogenilor, care ar fi putut sa-si mareasca avantajul daca arbitrul nu le-ar fi refuzat un penalty cat se poate de clar. In loc de 0-4, se face 1-3 dupa ce Motorina a marcat in urma unei pase de fotbalist venita de la Florin Anghel in minutul 59. Dar Victoria nu doar ca a tratat meciul ca o echipa mare, ci s-a comportat pe teren ca un buldozer care a distrus tot timpul orice speranta a gazdelor. Viorel Nastase (’63) a refacut avantajul de 3 golurilor al chirnogeilor, dupa care Florin Anghel, singurul jucator al gazdelor care a mai aratat ceva, a punctat cu capul pentru 2-4 in minutul 68.
Finalul de partida a apartinut tot oaspetilor, care au mai punctat de doua ori, in minutele 87 si 90, prin Fepzy Constantin. Victoria Chirnogi a aratat excelent la Ciocanesti, iar victoria cu 6-2 in fata unei echipe bune din Liga Tractoristilor trebuie sa reprezinte un semnal de alarma pentru CSM Oltenita si Venus Independenta, formatii aflate inaintea sa pe podium, dar care se vor afla fata in fata saptamana viitoare, in derby-ul campionatului judetean.
Dunarea; Lazar 5 – Varban 4, Petrache 4, Visan 4, Movila 4 – Vasilescu 4, Oprea 5, Badea 4, Ticu 4 (’46 Bucur 6), Marin 5 (’64 Purice 5) – Anghel 6. Antrenor: Cornel Ticu.
Victoria: Budeanu 6 – Chirita 7, Bidirean 5, Rogozanu 5, Florea 7 (’89 Coman) – Munteanu 6, Ionita 6, Deacu 7, Tene 8 – Manea 6 (’70 Constantin 7), Nastase 7 (’74 Tudor 6). Antrenor: Adrian Cristea.

Comments are closed.