SPORT — 17 octombrie 2014 at 17:49

Petre Penita, steaua de la Modelu

by

Inainte Modelu si Delta Tulcea s-au intalnit astazi pentru un meci cu mult peste nivelul Ligii a 3-a. Partida s-a incheiat la egalitate, scor 2-2, insa gazdele nu trebuie sa aiba motive de suparare. Au obtinut un punct in compania unui adversar aflat in lupta pentru promovarea in esalonul secund, au dat o mana de ajutor celor de la Dunarea Calarasi, care se lupta cu si dobrogenii pentru suprematie in Seria C2, dar, cel mai important, s-au ales cu un fotbalist.
Petre Penita, venit in vara acestui an de la Avantul Dor Marunt, le-a rupt franele tulcenilor in aceasta dupa-amiaza. Folosit de catre Jose Valeriu Petrescu ca mijlocas dreapta – post pe care ocazia sa-si puna in valaore nu doar viteza deosebita, ci si pofta de gol – fostul jucator al „Borussiei” a deschis scorul in minutul 10 in stil de mare fotbalist. Scapat singur cu portarul advers, Penita a trimis mingea in poarta printr-o scarita care a lasat toata asistenta cu gura cascata.
Avantajul avut de gazde pe tabela de marcaj nu a durat prea mult. Nicodim a comis un fault in suprafata de pedeapsa, iar oaspetii au restabilit egalitatea prin Cretu. Numai ca Penita a iesit rapid la rampa si in minutul 22 si-a readus echipa in avantaj pentru un 2-1 care a adus bucurie nu doar la Modelu, ci si la Calarasi. Delta Tulcea nu este o echipa oarecare si poate apasa oricand pedala de acceleratie. Asa s-a intamplat in minutul 30, atunci cand Chelaru a facut 2-2 la capatul unei actiuni la care portarul modelenilor, George Bratu, a avut o „contributie” importanta.
In repriza a doua s-a jucat pe contre, fotbalul prestat de cele doua formatii fiind unul placut ochiului. S-a incheiat in cele din urma 2-2, dar Inainte Modelu a dat o replica peste asteptari dobrogenilor. Rezultatul este cu atat mai important cu cat Mourinho de Calarasi nu s-a putut baza, pe langa Dragnea, Ionel si Pena, nici pe serviciile lui Razvan Huzuneanu, care a acuzat probleme musculare.
 

No Comments

  1. Intr-un an Penita pleaca de la Modelu, e baiat serios si joaca foarte bine, are calitati pe masura viteza&forta.