SPORT — 18 septembrie 2014 at 10:45

Manastirea incepe sa se ridice

by

Terenul din Manastirea a gazduit ieri, 18 septembrie, meciul dintre formatia locala si “agricultorii” din Borcea, restanta din prima etapa a campionatului de fotbal calarasean. Asistenta a fost una redusa. Meciul a fost precedat de un spectacol fotbalistic oferit de formatia de juniori a gazdelor, campioana sezonului trecut. Aceasta nu au oferit nici o sansa adversarilor si s-a impus lejer, 15-0. Mihai Dumitru, atacantul Unirii, a fost desemnat “Man of the match”, dupa ce acesta a reusit sa inscrie de nu mai putin de 6 ori si sa ofere alte doua pase de gol. Manastirea are acum un Keseru in echipa de juniori, care conduce in clasament acum, avand un avans de doua puncte la „adevar” fata de CSM Oltenita.
keseru1966962_462529797222203_9204035698604411969_n
Meciul dintre echipele de seniori a inceput cu tatonari reciproce, insa cu un plus de consistenta in linia mediana din partea gazdelor. Nici un eveniment periculos nu a avut loc in startul partidei, deoarece fiecare actiune lua sfarsit in apropierea careului de 16 metri ori se termina cu o centrare esuata. Meciul s-a aprins in minutul 20, cand un sut slab de la aproximativ 35 de metri a fost scapat in poarta de tanarul portar al gazdelor. Se pare ca acesta a fost influentat in mod decisiv de soarele puternic. Unirea, vazandu-se condusa, a inceput sa atace si incerca sa forteze egalarea pana la sfarsitul primelor 45 de minute, insa ocaziile nu au fost fructificate de catre atacantii echipei. Scorul pauzei a fost 0-1.
Se poate spune ca Manastirea a iesit mai motivata de la cabine, lucru evident observat pe terenul de joc. Gazdele au apelat si la intrari mai dure, insa la limita regulamentului, dar au si alergat mult mai mult ca in prima repriza. Borcea raspundea atacurilor pozitionale ale gazdelor doar cu iesiri pe contraatac, terminate fara success de fiecare data. Egalarea a venit in urma unui penalty acordat de catre „centralul” Valeanu pentru un presupus hent in careu, faza indelung contestata de jucatorii formatiei oaspete.
Ionut Neacsu – Oache a transformat cu siguranta, 1-1. Unirea a continuat sa atace, insa portarul oaspetilor a fost intr-o zi de gratie si a reusit sa pareze de fiecare data suturile venite catre spatiul portii sale. Odata cu apropierea minutului 90 nervii au fost intinsi la maxim, fapt demonstrat de cartonasul rosu primit de catre fundasul stanga al gazdelor, Nicolae Ganea. Acesta a simulat un fault in careul advers si a primit al doilea cartonas galben, fiind eliminat. O schimbare facuta de catre antrenorul Stamelatos, care l-a introdus pe tanarul Madalin Nicolae, s-a dovedit a fi decisiva. Acesta a marcat cu 3 minute inainte de final golul victoriei, dupa ce a reusit sa intoarca doi adversari in careul oaspetilor si sa suteze la coltul lung pentru 2-1. Pana la final nu au mai fost evenimente notabile, gazdele pastrand posesia si reusind sa tina de minge pana la fluierul final. Asadar, Manastirea obtine a doua victorie a sezonului, dupa un meci destul de dificil, si reuseste sa adune 7 puncte in primele 5 etape.

Comments are closed.